Quantcast
guide CINE

Κυκλοφόρησε το trailer της ταινίας “Death Note” του Netflix (VIDEO)

Mixed feelings για τους θαυμαστές του ομώνυμου manga και animation


President Creed · 23 Μαρτίου 2017

Το περιβόητο Death Note πιάνει στα χέρια του το Netflix και το μετατρέπει σε αμερικάνικη διασκευή με τη μορφή ταινίας. Το Death Note πρωτοεμφανίστηκε ως manga το 2003 και στη συνέχεια έγινε και εξαιρετικό anime, (και μετά video game και μιούζικαλ) ήδη γυρίζεται ως live action ταινία για το Netflix. Την ταινία τη σκηνοθετεί ο Adam Wingard (δημιουργός του You Are Next, The Guest και του μέτριου Blair Witch Project 2) και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως από το Netflix στις 25 Αυγούστου 2017.

Το Γιαπωνέζικο άνιμε έχει 37 επεισόδια και είναι απορίας άξιο πως θα συμπυκνωθεί αυτή η πληροφορία σε μια ταινία. Πάντως ξέρουμε ότι η ταινία αποτελεί μια διασκευή της ιστορίας σε αμερικάνικα δεδομένα. Οπότε ο πρωταγωνιστής Light Yagami γίνεται Light Turner και θα τον υποδύεται ο Natt Wolf. H Misa Amane γίνεται Mia Sutton, ο Souichiro Yagami γίνεται James Turner και κάπως έτσι πολύς κόσμος στο ίντερνετ κατηγορεί την διασκευή του Death Note για whitewashing, παρόμοιο με αυτό που είχε συμβεί δηλαδή και με το Ghost in the Shell. Πάντως στο cast συμπεριλαμβάνεται και ο William Dafoe ως Ryuk, οπότε τουλάχιστον αυτό μοιάζει εξωφρενικά ταιριαστό:

H ταινία προφανώς μιλάει για έναν μαθητή Λυκείου ο οποίος ανακαλύπτει ένα τετράδιο με υπερφυσικές δυνάμεις και συνειδητοποιεί ότι έχει μέσα του πολύ μεγάλες δυνάμεις : Εάν γράψεις το όνομα κάποιου ενώ σκέφτεσαι παράλληλα την εικόνα του προσώπου του, τότε αυτός πεθαίνει. Πωρωμένος από τις νέες του θεϊκές ικανότητες, ο νεαρός αρχίζει να σκοτώνει όλους όσοι του φαίνονται ανάξιοι να ζούνε.

 

 Στις 25 Αυγούστου θα ξέρουμε στα σίγουρα εάν πρόκειται για πατάτα, ή εάν πρόκειται για μια καλή ταινία, η οποία όπως δήλωσαν και οι δημιουργοί της “θα έχει μια χαλαρή σύνδεση με το αρχικό manga”.

Best of internet