Quantcast
guide CINE

Το κινηματογραφικό Αφιέρωμα “Από Καρδιάς” στο ΚΠΙΣΝ είναι ό,τι πρέπει για τις καψούρικες Κυριακές του Φεβρουαρίου

Βίντατζ, καψούρικες και δωρεάν προβολές εν όψει Αγίου Βαλεντίνου


LUBEN CREW · 10 Φεβρουαρίου 2017

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να αγαπηθείτε δωρεάν και βίντατζ  έχει για το μήνα Φεβρουάριο το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο της περιρρέουσας ερωτικής ατμόσφαιρας του Φεβρουαρίου λόγω επειδή Άγιος Βαλεντίνος, οι Κυριακάτικες κινηματογραφικές προβολές Park Your Cinema του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρου Νιάρχου θα έχουν όλες να κάνουν με τον έρωτα.

finos_film2

Η επιμέλεια των προβολών του αφιερώματος στη Finos Film υπό τον τίτλο “Από Έρωτα…” είναι του Ηλία Φραγκούλη. Την προηγούμενη Κυριακή προβλήθηκε η «Η φωνή της καρδιάς», ενώ συνεχίζονται αυτή την Κυριακή 12/2 με την ιστορία του νεαρού μουσικού που παρασύρεται από την αίγλη της καλής κοινωνίας, με το κλασικό ρομάντζο «Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν».

Στις 19.02 στην κλασική «Λόλα», ο Άρης προσπαθεί να σώσει την αγαπημένη του από ένα κακόφημο καμπαρέ της Τρούμπας, ενώ στις 26.02 η «Ιστορία μιας ζωής» σχολιάζει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα κορίτσια της επαρχίας της δεκαετίας του ’60.

 


AKOUTINKARDIA

Park Your Cinema

Finos Film: Ο Μύθος – Από έρωτα…

Η ημέρα των ερωτευμένων δίνει το στίγμα της για τον μήνα Φεβρουάριο στο Park Your Cinema. Το πρόγραμμα προβολών του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιφυλάσσει μερικές εκπλήξεις από το αρχείο της εταιρείας Finos Film, με κινηματογραφικές παραγωγές που όχι μόνο δύσκολα μπορεί κανείς να ανακαλύψει μέσω τηλεοπτικών μεταδόσεων, αλλά και περιπτώσεις φιλμ που πλέον χαρακτηρίζονται και ως ιστορικά ντοκουμέντα.

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο βασικός στόχος του αφιερώματος Finos Film: Ο Μύθος, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ να παρακολουθήσουν και να αξιολογήσουν εκ νέου ταινίες της σπουδαίας για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας εταιρείας σε μεγάλη οθόνη, με restored ψηφιακές κόπιες και εικόνα ευκρινέστερη και καλύτερη ακόμη και από την εποχή που πρωτοπροβλήθηκαν.

Ο… Άγιος Βαλεντίνος, λοιπόν, συστήνει τέσσερα φιλμ από την περίοδο των δεκαετιών του ’40 μέχρι και του ’60, με τεράστια ονόματα της υποκριτικής, από τον Αιμίλιο Βεάκη μέχρι τον Μάνο Κατράκη, σε ιστορίες αγάπης που τονίζουν και την κοινωνική πραγματικότητα της κάθε εποχής, υπό τον τίτλο «Από Έρωτα…». Μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, σημαντικοί αστέρες του θεάματος στο καστ, μουσικές και τραγούδια που παραμένουν αξέχαστα και αγαπητά.

Επιπλέον, μια ξένη ταινία που θα καρδιοχτυπά μαζί σας στις 14 Φεβρουαρίου (Lost In Translation, 2003) και, φυσικά, η συνέχιση των προβολών μεταγλωττισμένων στα ελληνικά φιλμ για παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Park for Kids, που κάθε απόγευμα Κυριακής κατακλύζουν το ΚΠΙΣΝ και μας δίνουν την ελπίδα ότι οι νεότερες γενιές θα βάλουν το σινεμά στην καρδιά τους, για πάντα.

Eπιμέλεια προβολών – Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

 

Πρόγραμμα 

 

Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν (1951)

Photo3_ekeines_agapoun

Κυριακή 12.02. 2017, 20.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Νεαρός σπουδαστής μουσικής, ερωτευμένος με μια κοπέλα φτωχή, παρασύρεται από τα κάλλη της ερωμένης ενός πλούσιου παντρεμένου της καλής κοινωνίας και παρατά για χάρη της τα πάντα. Η δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς βασίστηκε στο μουσικό ρομάντζο των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου «Φτερό στον Άνεμο» και περιλαμβάνει πλάνα – ντοκουμέντα των Αθηνών, από το παλιό κτίριο της Λυρικής Σκηνής το οποίο γκρεμίστηκε (για να αντικατασταθεί από το νεότερο θέατρο Ολύμπια, το 1958) μέχρι και την «επαρχιακή» παραλιακή της Γλυφάδας. Θρυλική και η σκηνή του κουιντέτου που παίζει το «Ασ’ τα τα Μαλλάκια σου», με τον Φώτη Πολυμέρη να ντουμπλάρει τον Αλεξανδράκη. Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος. Πρωταγωνιστούν: Άννα Καλουτά, Αλέκος Αλεξανδράκης, Σμαρούλα Γιούλη, Κούλης Στολίγκας, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Περικλής Χριστοφορίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Γεωργία Βασιλειάδου.

 

Λόλα (1964)

lola

Κυριακή 19.02. 2017, 20.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Ο Άρης αποφυλακίζεται και εμφανίζεται ξανά στην Τρούμπα για να ξεκαθαρίσει παλιούς λογαριασμούς με τα μέλη της συμμορίας που τον έβαλε μέσα, αλλά και να σώσει από τον βούρκο το κορίτσι που αγαπά, τη Λόλα. Ένα από τα πιο σεβαστά δραματικά φιλμ στην ιστορία του ελληνικού σινεμά, με την κλασική μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και την πρώτη εμφάνιση της Βίκυς Μοσχολιού με το τραγούδι «Του Ήλιου Σβήστηκε το Φως». Η περιοχή γύρω από το καμπαρέ που κυριαρχεί ως φόντο στην ταινία δημιουργήθηκε στα studio της Finos, γιατί η Τρούμπα της περιόδου θεωρήθηκε επικίνδυνη για τα γυρίσματα. Από εδώ προέρχεται και η cult ατάκα «Πολλά τα λεφτά, Άρη», που απευθύνει ο Καλογήρου στον Κούρκουλο. Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Τζένη Καρέζη, Νίκος Κούρκουλος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Φέρμας, Λαυρέντης Διανέλλος, Σπύρος Καλογήρου.

 

Ιστορία μιας ζωής (1965)

photo1Κυριακή 26.02.2017, 20.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Ορφανή κοπέλα, που διαπομπεύεται δημόσια στο χωριό της, έρχεται στην Αθήνα για ένα καλύτερο μέλλον. Θα ξεκινήσει από υπηρέτρια σε μικροαστικό σπίτι και θα καταλήξει στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας όταν παντρευτεί έναν πλούσιο και αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία χήρο. Τότε, μοιραία, θα ανακαλύψει και τον πραγματικό έρωτα στο πρόσωπο ενός νέου. Ίσως παραγνωρισμένο σήμερα, ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά δράματα που υπέγραψε ο Δαλιανίδης σχολιάζει πικρά ένα ρεαλιστικό πρόβλημα της εποχής, με τα κορίτσια της επαρχίας που έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης στην πρωτεύουσα. Σπουδαία ερμηνεία από τον Κατράκη, εκθαμβωτική η Λάσκαρη και εξαιρετικό jazzy score από τον Μίμη Πλέσσα. Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης. Πρωταγωνιστούν: Ζωή Λάσκαρη, Μάνος Κατράκης, Λευτέρης Βουρνάς, Ανδρέας Ντούζος, Άννα Παϊτατζή, Τασσώ Καββαδία, Μαρία Μαρτίκα, Άγγελος Μαυρόπουλος, Μπέτυ Αρβανίτη.

 

 

Park for Kids

i-istoria-tou-ntespero-2008

Η ιστορία του Ντεσπερό (2008)

Κυριακή 05.02.2017, 18.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

 

Τα Τερατοκουτάκια (2014)

Κυριακή 12.02. 2017, 18.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

 

Ένας σκίουρος σούπερ – ήρωας (2014)

Κυριακή 19.02. 2017, 18.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

 

Μπάτε σκύλοι αλέστε (2016)

Κυριακή 26.02. 2017, 18.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

 


Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Ευριπίδου & Δοϊράνη , Καλλιθέα

 

Best of internet