Quantcast
guide CINE

Τα δύο αυτοβιογραφικά αριστουργήματα του Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι σε back to back προβολές στο ΑΣΤΟΡ

Μια βουτιά στη ζωή και το έργο του μεγάλου Χιλιανού σκηνοθέτη


LUBEN CREW · 3 Φεβρουαρίου 2017

Back to back σουρεαλιστικό και σουρεαλιστικό Χοδορόφσκι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ από την Πέμπτη 2/2 μέχρι την Τετάρτη 8/2. Με τις προβολές του “Xoρού της Πραγματικότητας” (2013) και του “Ποίηση Χωρίς Τέλος” (2016) γίνεται μια βουτιά στο σύμπαν την καλλιτεχνικής διάνοιας αλλά της υπερβατικής ζωής του μεγάλου Χιλιανού σκηνοθέτη. Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο Χοδορόφσκι:

Η «Ποίηση Χωρίς Τέλος» θα μπορούσε να θεωρηθεί η άτυπη συνέχεια του «Χορού της Πραγματικότητας» καθώς είναι δύο ταινίες ξεκινούν και τελειώνουν με τον ίδιο τρόπο, με ένα ταξίδι προς το άγνωστο.

 

Ο Χορός της Πραγματικότητας
O θρυλικός δημιουργός cult αριστουργημάτων όπως το «Santa Sangre» ή το «El Topo» κάνει την πρώτη του ταινία μετά το «Rainbow Thief» του 1990, και τη βαφτίζει αυτοβιογραφική — παρότι είναι γεννημένη μέσα από την πιο δημιουργική, φελινική φαντασία του. Οποιος έχει, έστω μια φορά, βυθιστεί στο μαγικό, ονειρικό σύμπαν του σπουδαίου Χιλιανού μαέστρου, θα ενθουσιαστεί μ’ αυτήν την ευκαιρία να ξανακάνει το παραμυθένιο ταξίδι. Οι υπόλοιποι, απλώς θα γνωρίσουν μια ιδιοφυία.

Ποίηση Χωρίς Τέλος
Βρισκόμαστε στο Σαντιάγο της Χιλής. Τη δεκαετία του ’40 και του ’50 ο «Αλεχαντρίτο» Χοδορόφσκι αποφασίζει να γίνει ποιητής, ενάντια στη θέληση της οικογένειάς του. Μπαίνοντας στους κύκλους της καλλιτεχνικής αβάν γκαρντ της εποχής, ο εικοσάχρονος Αλεχάντρο θα γνωρίσει τον Ενρίκε Λιν, τη Στέλλα Ντίαζ, τον Νικάνορ Πάρρα και άλλους πολλά υποσχόμενους αλλά άγνωστους ακόμα νεαρούς συγγραφείς, που στη συνέχεια θα γίνουν οι Μεγάλοι της μοντέρνας λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας. Βυθισμένοι σ’ έναν κόσμο ποιητικού πειραματισμού θα ζήσουν όλοι μαζί, όπως λίγοι αποτόλμησαν στο παρελθόν: αισθησιακά, αυθεντικά, με τρέλα και πλήρη ελευθερία.

 

Πέμπτη 02/02 – Τετάρτη 8/02 
17.30 || Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
20.00 – 22.30* || ΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ (Poesia Sin Fin/ Endless Poetry)

Τιμή εισιτηρίου:
5 ευρώ για την προβολή στις 17.30
7 ευρώ για τις προβολές 20.00 – 22.30 || 5 ευρώ κάθε Τετάρτη || 5 ευρώ φοιτητικό
Ειδική Προσφορά: ενιαίο εισιτήριο 7 ευρώ και για τις δύο ταινίες

Κινηματογράφος Άστορ
Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή) (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

Best of internet