Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ BURGER GUIDE VOL.2 ΦΑΓΗΤΟ

Φάγαμε pulled pork σε ψωμάκια bao στο Streetwise και αναφωνήσαμε “σας bao” σαν άλλοι Χριστόδουλοι

Ευτυχώς έχουν την ίδια αίσθηση του χιούμορ με εμάς και δε μας προπηλάκισαν


LUBEN CREW · 28 Ιανουαρίου 2017

Αυτή την εβδομάδα, το ατέρμονο quest μας για την αναζήτηση του Ιερού Δισκοπότηρου του burger, μας έβγαλε στην Πετρούπολη (όχι την Αγία, την άλλη με το θέατρο Πέτρας). Ευθύς εξαρχής δηλώνουμε ότι όσοι από εσάς έχετε πρόβλημα με αυτό και σνομπάρετε Δυτικά Προάστια, βρίσκεστε στο λάθος site φιλαράκια μου και σας αφιερώνουμε το Gucci Φόρεμα του Μαζώ minus το ερωτικό μήνυμα. Όχι δηλαδή ότι το Streetwise μοιάζει έστω και λίγο μ’αυτό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας ως τυπικό Πετροπουλιώτικο μαγαζί – θα λέγαμε ότι η αισθητική του το κατατάσσει στο 1% που κάνει τη διαφορά στην περιοχή – αλλά και έτσι να μην ήταν, τι σας βάλαμε εδώ πέρα δηλαδή; Αστυνομία καγκουριάς; Για σας παρακαλώ…

1

5

Το Streetwise λοιπόν είναι ένα all day bar, aka το αγαπημένο είδος μαγαζιού για τύπους σαν εμάς που θέλουν να έχουν όλες τις επιλογές για φαΐ, ποτό και ρόφημα, ανοιχτές όλη την ώρα. Σήμα κατατεθέν του καταστήματος και βασική γραμμή για την οπτική του ταυτότητα είναι ο χαρακτήρας ενός flaneur, ενός τύπου σα να λέμε που του αρέσει να γυρνάει στην πόλη και να κρατάει σημειώσεις για τις γεύσεις και τις εμπειρίες που μαζεύει στο σημειωματάριό του. Σαν εμάς δηλαδή, με τη διαφορά ότι μετά εμείς  μετά τα γράφουμε κι εδώ γιατί μας αρέσει να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας για το φαΐ (αλλά όχι actual φαΐ).  Θα μιλήσουμε λίαν συντόμως για όλα τα νόστιμα πράγματα που σερβίρονται στο Streetwise, προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στα νόστιμα πράγματα που σερβίρονται ανάμεσα σε 2 ψωμάκια:

9

Ωπ, σας τη φέραμε. Θα σας πούμε για τη σαλάτα πρώτα η οποία σαφώς και δε σερβίρεται ανάμεσα σε 2 ψωμάκια αλλά ήταν νοστιμότατη κι εδώ πέρα δεν κάνουμε τέτοιους διαχωρισμούς. Τη λένε Caesar’s mom is a B*tch (δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να βρίζουμε τώρα αλλά ΟΚ), έχει πρασινάδες εποχής, ψητό κοτόπουλο,τραγανό μπέικον & φλούδες παρμεζάνας κι ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν ως ζέσταμα για το μεγάλο μπεργκερο-ξεπάστρεμα που ακολούθησε.

7

Αυτό είναι το Sin City Burger: Με μπιφτέκι (100% μοσχάρι), σπιτικά onion rings, σπιτική honey BBQ sauce, cheddar, μπέικον & iceberg lettuce. Το λοιπόν φίλοι αυτό ήταν ένα πολύ καλό burger. Αρχικά το μπιφτέκι ήταν καλύτερο από αυτό διάφορων μαγαζιών που έχουμε επισκεφτεί και πλασάρονται ως αμιγώς μπεργκεράδικα και νομίζουμε ότι αυτό τα λέει όλα. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε. Αν είστε ευαίσθητες ψυχές σαν εμάς και σας φαίνεται υπερβολή ο πύργος από onion rings, μπορείτε να βγάλετε μερικά #kolpo.

8

Kι εδώ σε μια αισθαντική – σχεδόν προκλητική – πόζα, βλέπουμε το Healthy Chick-EN Burger με κρέμα cheddar, guacamole, salsa fresca και δροσερό μαρούλι. Κοιτάξτε με προσοχή τη φωτογραφία και επικεντρώστε το βλέμμα σας στο κοτοπουλάκι, κι αν μας πείτε αυτό δεν είναι ένα από τα πιο τραγανιστά πράγματα που έχετε δει τελευταία τότε πολύ απλά ψεύδεστε κύριοι. “Εύγετε για την κρούστα”, να πούμε απλά και λιτά στον σεφ του καταστήματος, καθότι αν υπήρχαν Καλλιστεία Κρούστας εδώ έχουμε να κάνουμε με τη Μις Ελλάς. Εύγετε επίσης και για τη μερακλίδικη salsa fresca (ή μήπως πρέπει να πούμε…felicitaciones?).

Λοιπόν και τώρα ο λόγος για τον οποίο επισκεφτήκαμε το μαγαζί.

Είσαστε έτοιμοι;

Μπουμ:

15

16

“Ωπ, τι παίζει εδώ;” σας νιώθουμε να αναρωτιέστε με τις τηλεπαθητικές ικανότητες. Αυτό που παίζει εδώ αγαπητοι φίλοι είναι pulled pork μαγειρεμένο για τρεις ώρες, μέσα σε bao (γιαπωνέζικα steamed buns για τους άσχετοι). Κοινώς, ένα κρέας που λιώνει στο στόμα μέσα σε ένα ψωμάκι πιο απαλό κι από το σύννεφο στο οποίο ζούσαν τα Αρκουδάκια της Αγάπης. Για την ιστορία, το burger ονομάζεται Hardcore Steamed Bun Burger και περιέχει και μαγιονέζα με oyster sauce. Ξανατονίζουμε, όταν ακούσαμε ότι παίζει ένα μαγαζί στην Πετρούπολη που σερβίρει pulled pork σε Bao, για πότε βρεθήκαμε μέσα στο 24 από Άγιο Αντώνιο (σε αφήνει πολύ κοντά btw), oύτε που το καταλάβαμε. Και θέλουμε να γίνει σαφές ότι το Ηardcore άξιζε αυτή την Οδύσσεια των ΜΜΜ και με το παραπάνω. Ας μιλήσουμε τώρα για το αδερφάκι του.

12

Αυτό λοιπόν είναι το Softcore Steamed Bun Burger με τραγανό κοτόπουλο & coleslaw με ραπανάκι. Προσθέστε στα όσα έχουμε πει μέχρι τώρα για τα bao και το κοτόπουλο του Streetwise την πληροφορία ότι η Coleslaw είναι η αγαπημένη μας σαλάτα σ’αυτή τη στήλη (και ναι, είχαμε και στο χωριό μας, είμαστε απ’το Κεντάκι τι θέλετε;) και στην ουσία δε χρειάζεται να πούμε κάτι για το πόσο ωραία τα περάσαμε με αυτό το πιάτο. Κάπου στη μέση της βρώσης δε, είναι που δεν αντέξαμε άλλο, σηκωθήκαμε όρθιοι και αναφωνήσαμε σαν άλλοι Χριστόδουλοι “ΣΑΣ ΒΑΟ”. Ευτυχώς, με την ιδιοκτησία του μαγαζιού απ’ό,τι φαίνεται μοιραζόμαστε το ίδιο χαζεμένο χιούμορ οπότε ακολούθησε high 5 και όχι μούτζα.

10

11

Κλείνουμε αυτή τη μπεργκερική φιέστα με το Threesome: 3 αγαπημένα μπεργκερο-αδερφάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια,baby ρόκα,sauce μουστάρδας,white cheddar cheese. Το μπιφτέκι τους, μην τα ξαναλέμε, είναι φανταστικό, επομένως η Luben ετυμηγορία μας για το συγκεκριμένο πιάτο είναι ότι αποτελεί ιδανικό σύντροφο για μια στιγμή μπυροποσίας ή για 500. Άλλωστε ως γνωστόν, όταν κάτι είναι τόσο μικρό σε μέγεθος δεν παχαίνει #kolpo_vol2.

Mετά από τέτοιο χ̶λ̶α̶π̶ά̶κ̶ι̶α̶σ̶μ̶α̶  Λουκούλειο γεύμα, η αλήθεια είναι ότι το ζητάς ένα γλυκάκι. Ε, εμάς μας φέρανε 2 οπότε ακόμα καλύτερα:

17

18

To πάνω λέγεται It’s killing me softly (σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης) και το κάτω Apple sayings (μηλόπιτα με ολόκληρα κομμάτια μήλου,φουντούκια & παγωτό καραμέλα). Μη μας βάζετε τώρα να διαλέξουμε ποιο από τα 2 προτιμάμε, είναι σα να μας ρωτάτε ποιο παιδί μας αγαπάμε πιο πολύ. Ντάξει υπερβολή, το πάνω μου άρεσε περισσότερο προσωπικά αλλά δείτε λίγο και το άλλο, σας φαίνεται σαν κάτι που παίζει να ΜΗΝ είναι φανταστικό; Aς είμαστε σοβαροί.

Όπως τα λέει ο τοίχος είναι παιδιά

Όπως τα λέει ο τοίχος είναι παιδιά

Αυτά από εμάς. Θα επανέλθουμε σύντομα και για το Streetwise (είπαμε, είναι all around το κατάστημα – έχουμε να πούμε πολλά) αλλά και για περισσότερα μέρη με φοβερά burgers φυσικά. Στο μεταξύ, μην ξεχνάτε τη συμβουλή που σας δίνουμε πάντα: Σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε, ΦΑΤΕ.

6

2

3

Streetwise
25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη

Τηλ: 210-5019559
Facebook: Streetwise

 

 

 

Best of internet