Quantcast
guide BOOZE

Vinarte: Τέχνη και κρασί στην Γλυφάδα

Ένας πολυχώρος με ξεχωριστά κρασιά, αυθεντική ιταλική κουζίνα και καλλιτεχνικές ανησυχίες


Μαρίτα Αλημίση · 8 Ιανουαρίου 2018

Στο Luben Guide αγαπάμε τα λογοπαίγνια οπότε συμπαθήσαμε απ’ την αρχή το Vinarte λόγω ονόματος. «Η τέχνη του κρασιού» σκεφτήκαμε και μαζί με τις πληροφορίες που είχαμε για την πλούσια κάβα και την δημιουργική κουζίνα του μαγαζιού, αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε.

Ωστόσο, δεν ξέραμε πως το wine bar των νοτίων προαστίων…κυριολεκτεί, αφού εκτός από τις 250 και πάνω ετικέτες που εστιάζουν στον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα (χωρίς να λείπουν οι διεθνείς εισαγωγές), διαπιστώσαμε με έκπληξη πως φιλοξενεί όντως έργα τέχνης τα οποία μάλιστα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Έτσι, ο ζεστός χώρος στην Γλυφάδα, εκτός από την χαλαρή και απροσποίητη ατμόσφαιρα, έχει κι αυτό το καλλιτεχνικό touch που τον κάνει να ξεχωρίζει. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τις swing και Jazz μουσικές και τις ασπρόμαυρες ιταλικές ταινίες που προβάλλονται στους τοίχους, αποτελεί το ιδανικό μέρος για μία ολοκληρωμένη εμπειρία κρασιού και ποιοτικής διασκέδασης.

Πάνω από 40 ετικέτες από την λίστα του προσφέρονται σε ποτήρι οπότε μπορεί κανείς εύκολα να πειραματιστεί ενώ ο sommelier είναι πάντοτε εκεί για να σε βοηθήσει να επιλέξεις αυτή που πραγματικά ταιριάζει στα δικά σου γούστα. Φυσικά, οποιοδήποτε κρασί ξεχωρίσεις μπορείς να το αποκτήσεις σε τιμή κάβας για το σπίτι ή για δώρο.

Αν σου αρέσει να το ψάχνεις λίγο παραπάνω, ζήτα να σε ενημερώσουν για τις εισαγωγές από την Βόρεια Ιταλία. Δεν θα τις βρεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα ενώ σε συνδυασμό με μια βόλτα στην κλιματιζόμενη walk-in κάβα του μαγαζιού, θα νομίζεις για λίγο ότι βρίσκεσαι σε tour οινογευσίας σε κάποιο ιταλικό χωριό.

Την ιεροτελεστία του οίνου συνοδεύουν εξαιρετικά κρύα και ζεστά πιάτα με ιταλικές ρίζες που έχει επιμεληθεί με μαεστρία ο chef Terens H. Στον κατάλογο φιγουράρουν χορταστικές σαλάτες με πρωτότυπα υλικά, φρέσκα ζυμαρικά που λιώνουν στο στόμα, πρωτότυπα ριζότο, χειροποίητες πίτσες από αυθεντική ναπολιτάνικη συνταγή αλλά και μερικά από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχεις δοκιμάσει (παρήγγειλε τα μπισκότα αμυγδάλου sbrisolona).

Αν δεν πεινάς ιδιαίτερα, μπορείς πάντα να αρκεστείς σε κάποιο από τα διαλεχτά ορεκτικά όπως μπρουσκέτες, λουκούλλειους μεζέδες τύπου tapas αλλά και εκλεκτές ποικιλίες ελληνικών ή ιταλικών τυριών και αλλαντικών, έως και μη συνηθισμένων τυριών μικρών παραγωγών.

Τα Σαββατοκύριακα από τις 13:00 έως τις 17:00 στο Vinarte σερβίρεται brunch, τα πιάτα του οποίου συνοδεύονται ιδανικά από τα εντυπωσιακά cocktails του καταλόγου. Εκτός από τις κλασσικές και signature επιλογές, όμως, εδώ θα βρεις και μερικά πολύ ιδιαίτερα cocktails με βάση το κρασί, κάτι που δεν συναντάς εύκολα. Εμείς δοκιμάσαμε το Donna in rosa με ροζέ κρασί, χυμό lime, κάρδαμο και σιρόπι αμυγδάλου το οποίο ήταν εξαιρετικό.

Έχε υπ’ όψιν σου, τέλος, πως κάθε εβδομάδα γίνονται βραδιές δοκιμής νέων κρασιών ενώ κάθε Πέμπτη από τις 22.00 και μετά υπάρχει σταθερά live μουσική, συχνά με ιταλικές νότες.

Vinarte
Μαραγκού 18, Γλυφάδα
Τηλ: 210-8941511

Best of internet