Quantcast
guide BOOZE

Kiki de Grèce : Μια στρουμπουλή κοκέτα που απολαμβάνει το καλό κρασί

Ένα wine bistrot στην Ηπίτου μας συστήνει τον ελληνικό αμπελώνα και μας προτείνει γευστικά ταιριάσματα


Μαρίτα Αλημίση · 22 Δεκεμβρίου 2017

Στον νεοκλασικό πεζόδρομο του κέντρου -που η Αθήνα δείχνει να αγαπά όλο και περισσότερο- κρύβεται από το 2013 μια κοκέτα που απολαμβάνει το καλό κρασί και το τσιμπολόγημα. Το όνομα αυτής, Kiki de Grèce και η ιδιότητά της, ένα κομψό wine bistrot με χαλαρή ατμόσφαιρα, εκλεκτές ποικιλίες κρασιού και διαλεχτούς μεζέδες.

Αν και το όνομα του μαγαζιού προήλθε από την Γαλλίδα Kiki de Montparnasse, περιζήτητη μούσα καλλιτεχνών στο Παρίσι του 1920 η οποία είχε δηλώσει λιτά πως «Το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα κομμάτι ψωμί, ένα κρεμμύδι και ένα μπουκάλι κρασί», η δική μας Κiki έχει αδυναμία στον εγχώριο αμπελώνα και την ντόπια δημιουργική κουζίνα.

Η εποχική λίστα με τις 30 περίπου ελληνικές ετικέτες κρασιού -τις οποίες μπορεί κανείς να απολαύσει και σε ποτήρι- καλύπτει όλα τα γούστα των οινόφιλων ενώ ταυτόχρονα ο ενημερωμένος κατάλογος του φαγητού, δίνει την ευκαιρία σε όποιον βρεθεί στα μέρη, να πάρει κυριολεκτικά μια γεύση από την ελληνική dolce vita.Προτιμάς να ξεκινήσεις με ένα αλμυρό cheesecake με τοματίνια σε παλαιωμένο ξύδι από Ασύρτικο, κριθαροκουλούρα από την Κάσο, μανούρι Λάρισας, κατσικίσιο κορμό από τη Μακρακώμη και φέτα Παρνασσού; Ή μήπως με μια σαλάτα κινόα με ψητή κολοκύθα και καπνιστό χέλι συνοδευόμενη από ένα Chardonnay Κορινθίας;Εμείς δοκιμάσαμε για κυρίως πιάτο την παριανή ρεβυθάδα με το βουβαλίσιο καπνιστό λουκάνικο Σερρών (την οποία ταιριάξαμε ιδανικά με ένα Ξινόμαυρο από το Κτήμα Μαρκοβίτη). Και τα δύο ήταν εξαιρετικά, κατέφθασαν γρήγορα και σε τιμές οικονομικότατες για την εποχή.
Αν πάλι δεν πεινάς ιδιαίτερα, απλώς θέλεις να τσιμπήσεις λιγάκι, τότε η έμπειρη ομάδα του μαγαζιού θα σε βοηθήσει να επιλέξεις κάτι μικρό για συνοδευτικό (δοκίμασε την μπρουσκέτα με το κατσικίσιο τυρί) και φυσικά θα σου προτείνει και το ανάλογο κρασί για παρέα.
Η Κiki σε υποδέχεται καθημερινά από τις 12:00 με έτοιμο καφέ και χειροποίητα σπιτικά γλυκά ενώ συχνά-πυκνά φιλοξενεί βραδιές γευσιγνωσίας-οινογνωσίας οι οποίες γίνονται κυριολεκτικά ανάρπαστες. Την περίοδο των Χριστουγέννων, μάλιστα, στο μαγαζί σε περιμένουν όλες τις ώρες της ημέρας ξεχωριστά food pairings που θα σε βάλουν δίχως αμφιβολία στο εορταστικό κλίμα των ημερών!

Kiki de Grèce
Ηπίτου 4, 
Αθήνα
Τηλ.: 21 0321 1279

Best of internet