Quantcast
guide BOOZE

Πρώτη σε γεύση στον κόσμο η παριανή μπύρα «56 isles»

Η ελληνική μικροζυθοποία τα πάει καλά και αυτό βγαίνει και στον κόσμο


Χρήστος Πρόεδρος · 11 Σεπτεμβρίου 2017

Στις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες κερδάμε, αγαπητοί φίλοι, αφού η παριανή ξανθιά Pilsner μπίρα “56 isles” κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που λαμβάνει ελληνική μπίρα στα βραβεία «Great Taste». Μάλιστα η “56 isles” διακρίθηκε ανάμεσα σε 12.366 προϊόντα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, οπότε δε το λες και μικρή κατάκτηση.

Η Μικροζυθοποιία Πάρου γεννήθηκε μεσούσης της κρίσης το 2014 από το μεράκι του Νικόλα Παυλάκη από την Πάρο και του Μαρίνου Αλεξάνδρου από την Κύπρο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Λονδίνο και το μεράκι τους να φτιάξουν στην Ελλάδα μια επιχείρηση που να συνδέεται με την πρωτογενή παραγωγή, ένωσε τα επιχειρηματικά τους βήματα, με αποτέλεσμα η Πάρος, από τις αρχές του 2016, να παράγει τη δική της μπίρα με το όνομα “56 isles”. Μόλις ενάμιση χρόνο αργότερα, η παριανή μπίρα αναγνωρίστηκε διεθνώς για τη γεύση της στα βραβεία “Great Taste”.

O Νικόλας και ο Μαρίνος δήλωσαν για την πρόσφατη διάκριση της “56 isles”:

«Είμαστε περήφανοι που ένα νέο ποιοτικό ελληνικό προϊόν κερδίζει διεθνή αναγνώριση και αντιπροσωπεύει την Πάρο και την Ελλάδα στο εξωτερικό. Αυτό το σήμα τιμής καθρεφτίζει την προσπάθεια και το πάθος που έχουμε επενδύσει στην δημιουργία της μπίρας “56 isles”».

Η Μικροζυθοποιία Πάρου ιδρύθηκε το 2014 και η πρώτη παραγωγή βγήκε τον Απρίλιο του 2016, παράγοντας δύο είδη μπίρας, την ελαφριά ξανθιά Pilsner “56isles” με πλούσιο αφρό και ζυμωμένη με τις δροσερές γεύσεις του παριανού κριθαριού που φύεται κάτω από τον ήλιο, στις ακτές του Αιγαίου και την Aegean Wit, που συνδυάζει τον χαρακτήρα της Βελγικής Wit με τις τοπικές γεύσεις.

Η ξανθιά Pilsner “56 isles”, η οποία και βραβεύτηκε, παίρνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα από τη χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί. Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται προσθέτουν στην γεύση, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, ενώ η χρήση ποικιλιών ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες, αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν τα επιμέρους συστατικά της συνταγής.

Η μικροζυθοποιία Πάρου παράγει την Aegean Wit που είναι συνδεδεμένη με την πλούσια παράδοση της βελγικής μπίρας, αλλά στην ουσία της παραμένει Παριανή. Χρησιμοποιώντας παριανό σιτάρι χωρίς βυνοποίηση, το οποίο δίνει ένα ελαφρύ σταρένιο χρώμα με απαλή θολότητα, συνδυάζει άψογα τα αρώματα των εσπεριδοειδών με τα τοπικά μπαχαρικά. Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιουργεί μια δροσιστική και χυμώδη μπίρα Wit.

Best of internet