Quantcast
GUIDE

Γνώρισε τον μαγικό κόσμο του θεάτρου στα Theater Labs

Στα θεατρικά εργαστήρια των Theater Labs θα διδαχθείς υποκριτική, θα κατανοήσεις πώς ανεβαίνει μια παράσταση, αλλά και θα γίνεις λίγο καλύτερος άνθρωπος!


Νίκος Βαζαίος · 28 Σεπτεμβρίου 2018

Πόσες φορές έχεις δει μια παράσταση και φαντάστηκες τον εαυτό σου να ερμηνεύει ένα ρόλο, να αναμετριέται με κείμενα κλασικά και σύγχρονα και να συμμετέχει σ’ αυτό το μαγικό γεγονός που πραγματοποιείται στη σκηνή; Πολλές, είμαστε σίγουροι! Έχει συμβεί και σ’ εμάς, ας μην το κρύβουμε. Μήπως όμως εκείνη τη στιγμή ταυτόχρονα σκέφτηκες την κριτική, την έκθεση στο κοινό, και συγκρατήθηκες; Δεν θα σε αδικούσαμε αν το σκέφτηκες.

Το θέατρο όμως είναι για όλους, όπως υποστηρίζει ο Μπάμπης Αρώνης, ο διευθυντής των Theater Labs, όπου μπορείς να κάνεις πραγματικότητα το όνειρό σου να ασχοληθείς με το θέατρο και να διδαχθείς υποκριτική. Το έχουν κάνει μέχρι τώρα 834 (and still counting) ερασιτέχνες ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, εραστές της τέχνης, οπότε γιατί όχι κι εσύ;

Τα Theater Labs είναι μια σειρά εργαστηρίων που πραγματοποιούνται σε 33 διαφορετικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά από μια ομάδα νέων ανθρώπων με αγάπη για το θέατρο και κυρίως για το ερασιτεχνικό. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες που συνεργάζονται από τη γέννηση μέχρι τη σύλληψη μιας παράσταση (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, μουσικοί, χορευτές, ενδυματολόγοι, σκηνογράφοι, φωτιστές, ηχολήπτες, εικονολήπτες), έτσι ώστε να μπορείς να κατανοήσεις πώς στήνεται μια παράσταση, αλλά και να λάβεις τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι.

Επειδή οι άνθρωποι των Theater Labs πιστεύουν ότι στη μαγεία του θεάτρου πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι, τονίζουν ότι στα εργαστήριά τους δεν έχει θέση η κριτική, αλλά σκοπός είναι η έκφραση των συναισθημάτων, η επικοινωνία, η κοινωνικοποίηση και η καλλιέργεια του ψυχικού κόσμου (θυμάστε που σας λέγαμε ότι το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους;). Έτσι, στα τμήματα εφήβων-ενηλίκων, πέρα από τις πρόβες με τελικό στόχο μια παράσταση στο τέλος της χρονιάς και τις ασκήσεις ορθοφωνίας και φωνητικής, θα κάνεις ασκήσεις επαφής και γνωριμίας για να γνωρίσεις καλύτερα τα άλλα μέλη της ομάδας, και αυτοσχεδιασμούς ώστε να μάθεις τους κανόνες του θεάτρου και να λυθείς πάνω στο σανίδι. Παρόμοια, στα παιδικά τμήματα, παιδιά ηλικίας 5-13 ετών κάνουν πρόβες για τη δική τους παράσταση στο τέλος της χρονιάς, αλλά και ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού, κουκλοθεάτρου, παντομίμας και αυτοσχεδιασμών, μαθαίνουν να αν ιχνεύουν τις σκέψεις τους, να εκφράζουν συναισθήματα και να συνεργάζονται.

Αυλαία, λοιπόν, και ας μπούμε στο μαγικό κόσμο του θεάτρου μέσα από τα Theater Labs! Πληροφορίες για τις εγγραφές, το κόστος και τις παράλληλες δράσεις των Theater Labs θα βρεις εδώ, ενώ μπορείς επίσης να καλέσεις στο 6945665851 ή να στείλεις email στο [email protected].

Facebook

YouTube

Best of internet