Quantcast
GUIDE

Ξεκίνα road trip στους αμερικανικούς αυτοκινητόδρομους από το… Μαρούσι

Το Two Guys είναι ό,τι πιο κοντινό σε αμερικανικό diner υπάρχει στην Αθήνα – και σερβίρει burgers όπως θα τα έτρωγες στους αστικούς και υπεραστικούς δρόμους της υπερδύναμης.


Νίκος Βαζαίος · 10 Σεπτεμβρίου 2018

Σε κάθε ταινία που αποθεώνει τη μυθολογία της americana, από τον «Ελεύθερο Καβαλάρη» μέχρι τις πρώτες, γκανγκστερικές ταινίες του Ταραντίνο, αποκλείεται να μη θυμάσαι τους πρωταγωνιστές να κάνουν διάλειμμα από τις περιπέτειές τους σε ένα παραδοσιακό diner τρώγοντας burgers. Όσοι πειραματισμοί κι αν έχουν γίνει με το πιο universal και πιο unisex street food (αν είναι δυνατόν, μέχρι φουά γκρα, ολόκληρο τηγανητό βάτραχο και φύλλα χρυσού έχουμε δει να βάζουν ανάμεσα στα ψωμάκια!), τίποτα δεν συναγωνίζεται τη νοστιμιά και τη μαστοριά που κρύβεται σ’ ένα αυθεντικό αμερικανικό burger, όπου όλα ξεκινάνε από ένα ζουμερό μπιφτέκι από καθαρό μοσχαρίσιο κιμά χωρίς καν αλάτι και πιπέρι, και «χτίζονται» πάνω σ’ αυτό με υλικά που ποτίζουν με τα ζουμάκια και τα αρώματά τους το μπιφτέκι.


Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά ο Μιχάλης και ο Αλέξανδρος που ξεκίνησαν πριν από τρία και κάτι χρόνια το «Two Guys» επιστρέφοντας από τις σπουδές τους στις ΗΠΑ – και αποφασίζοντας να μας κάνουν κι εμάς «αμερικανάκια» στο burger εμπιστευόμενοι την κουζίνα σε έμπειρους Ελληνοαμερικανούς μάγειρες που έχουν ανάγει σε επιστήμη το ψήσιμο του μπιφτεκιού στη «γρίλα» (όπως αποκάλεσε χαριτωμένα το grill ένας απ’ αυτούς).

Για το μαγαζί τους με τη φωτεινή ταμπέλα στην τριχρωμία αμερικανικής σημαίας, σου έχουμε μιλήσει ξανά. Αν δεν έχεις πάει ήδη για να νιώσεις την πληρότητα που σου προκαλεί ο κιμάς μαγειρεμένος σε σάλτσα του Sloppy Joe, το burger The Guacamole με σπιτικό dip από αβοκάντο (εδώ οι περισσότερες σάλτσες είναι χειροποίητες), ή το Courage, ένα grilled cheese sandwich με κοτόπουλο, αβοκάντο, κρεμμύδι και τσένταρ, τότε, συγγνώμη, πρέπει να το ξανασκεφτείς αν είσαι πραγματικός φίλος της αμερικανικής comfort και street κουζίνας.

Έχεις την ευκαιρία άμεσα να επανορθώσεις, δοκιμάζοντας όχι μόνο τα best sellers του «Two Guys», όπως αυτά που σου άνοιξαν την όρεξη πριν ή τα λαχταριστά Philly subs και τα θηριώδη hot dogs, αλλά και τα νέα πιάτα του. Για να μη νιώσεις han-gry (όπως αναφέρει ο κατάλογος που εξηγεί τη λέξη ως την «κατάσταση θυμού εξαιτίας της έλλειψης τροφής»), ας περάσουμε γρήγορα-γρήγορα σ’ αυτές τις νέες προτάσεις.


Ως φίλοι των fish ‘n’ chips λατρέψαμε το Yellow Submarine Burger με φιλέτο ψαριού και tartare sauce, απολαύσαμε μια κλασική αμερικανική τονοσαλάτα (απλή στην εκτέλεση και δροσιστική στη γεύση) σκέτη αλλά και σε εκδοχή burger και melt sandwich (σε ψωμί του τοστ με γκούντα), και, τέλος, ένα chili con carne σε tortilla, που συμπληρώνει έξοχα την ενότητα με τα μεξικανικά wraps.


Τα pancakes στο «Two Guys» είναι τόσο αφράτα όπως πρέπει: οι τηγανίτες προτείνονται εκ νέου με σπιτική μαρμελάδα από φρέσκα φρούτα εποχής (σε τυλιχτή εκδοχή) αλλά και με καρύδια και maple syrup. Αν έχει μείνει λίγος χώρος στο στομάχι σου, το carrot cake σε καλεί για να το βουτήξεις στο πλούσιο Irish frosting.



Το δικό μας tip είναι να έρθεις νωρίς εδώ (ανοίγουν ακριβώς το μεσημέρι) για να κάνεις τη διαφορά στο πρωινό σου παραγγέλνοντας scrambled eggs στο πανάλαφρο brioche bun που χρησιμοποιούν για τα burgers ή το Brunch Menu, μια ακόμη αμερικανιά από μόνο του, με αυγά, hash browns, μπέικον λουκάνικο, δύο pancakes και φρέσκο χυμό πορτοκάλι, που θα κολλήσει στο κεφάλι σου την αστερόεσσα σαν να ετοιμάζεσαι να την ερμηνεύσεις στη σέντρα αγώνα αμερικανικού φούτμπολ!

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, 2106000879

Facebook
Instagram

Best of internet