Quantcast
GUIDE

Στο Anassa βασιλεύει ο ποιοτικός καφές και το καλό ποτό

Ένας νέος all-day χώρος στο Λουτράκι δίπλα στη θάλασσα, διαφορετικός και ιδανικός για όλες τις ώρες της ημέρας μπροστά στην πιο όμορφη θέα.


Νίκος Βαζαίος · 19 Ιουλίου 2018


Έχεις καλομάθει στον specialty coffee και στα signature cocktails και θέλεις να τα βρίσκεις παντού; Για να μη σου λείψουν και στο Λουτράκι, εκεί δηλαδή που αράζεις στην παραλία και βλέπεις από τη μια την πόλη και μπροστά σου το ηλιοβασίλεμα ή το φεγγάρι, κάποιοι άνθρωποι που σκέφτηκαν διαφορετικά για τα δεδομένα της πόλης ανακήρυξαν βασίλειο του ποιοτικού καφέ και του καλού ποτού έναν all-day χώρο, τον ονόμασαν Anassa που σημαίνει «βασίλισσα» κι άρχισαν να διαλέγουν καφέδες απ’ όλο τον κόσμο και premium spirits για να μας κάνουν κι εμάς να νιώσουμε βασιλικά.


Ο εσωτερικός χώρος του Anassa είναι μινιμαλιστικός, με γκρι και λευκά χρώματα, με ξύλο και γυαλί στο πάτωμα και με μια μεγάλη μπάρα που πάνω της ρίχνουν φως μεταλλικά σποτ για να απολαμβάνεις και οπτικά το ποτό σου. Έξω παίρνεις τον αέρα σου στους καναπέδες με την πιο όμορφη θέα στην πόλη και στη θάλασσα, ενώ από κάτω υπάρχει ένα κομμάτι οργανωμένης παραλίας για να ρίξεις τις βουτιές σου.


Από το πρωί θα σου ετοιμάσουν καφέ με ιδιαίτερο χαρακτήρα είτε από Κόστα Ρίκα είτε από Αιθιοπία (φτιάχνουν και cold brew που είναι ό,τι πρέπει για καλοκαίρι), αλλά και σοκολάτες με ξεχωριστή γεύση αν θέλεις γκουρμέ και το ρόφημά σου, όπως τη γάλακτος με καραμέλα και αλάτι Ιμαλαΐων ή τη Maya’s με τσίλι και μπαχαρικά.


Τον καφέ θα τον συνοδεύσεις με μπαγκέτες, ένα νόστιμο μπριός με κοτόπουλο, μπέικον και τυρί, και pizzete με ντομάτα, μοτσαρέλα και μπέικον, ή βουτώντας το κουτάλι με όρεξη σε γλυκά όπως ένα νεοϋορκέζικου τύπου αυθεντικό cheesecake και ένα πλούσιο Chocolate Lovers.


Η διαφορετικότητα του Anassa γίνεται ξεκάθαρη όταν έρχεται η ώρα του ποτού. Αν το πρώτο πράγμα που κάνεις σ’ ένα μπαρ είναι να κοιτάς τα μπουκάλια του ποτού, τότε εδώ σε περιμένουν μερικές εκπλήξεις ειδικά στις επιλογές σε ουίσκι και ρούμι. Ζήτα τους να σου βάλουν σε σφηνάκι ή μικρότερη μεζούρα τα παλαιωμένα και σπάνια ποτά τους, για να έχεις την ευκαιρία να τα δοκιμάσεις σε χαμηλότερη τιμή και να συνεχίσεις με cocktails – τα παιδιά του σέρβις, σβέλτα, ευγενέστατα και ενημερωμένα, θα σε καθοδηγήσουν σωστά στην εξερεύνησή σου.


Η ομάδα στο μπαρ, δηλαδή ο Πάρης, ο Γιάννης, ο Αντώνης και ο Κωνσταντίνος, όλοι τους με σεμινάρια και συμμετοχές σε διαγωνισμούς, φτιάχνουν χειμώνα-καλοκαίρι ξεχωριστές cocktail lists, υπηρετώντας το concept του μαγαζιού που είναι η ίδρυση ενός ολοκαίνουργιου έθνους… του Cocktail Nation! Για φέτος, χρησιμοποιούν εκλεκτά ρούμια για το The Saint, το Forgiveness ή το Brew Your Mind, ανακατεύουν εξωτικά φρούτα με βότκα στο Or Ni Mango και σου κάνουν Kookoo με τεκίλα, αγγούρι, λεμόνι και αγαύη. Μήπως να γίνουμε πολίτες αυτού του έθνους;

Αλκυονίδων 5 & Ποσειδώνος, Λουτράκι, 2744021333

Facebook
Instagram

Best of internet