Quantcast
GUIDE

Στη θάλασσα του Λουτρακίου κολυμπά ένας καρχαρίας με comfort διαθέσεις

Το Mr. Shark είναι ένα ολοκαίνουργιο καλόγουστο cocktail beach bar, με ευφάνταστα signature κοκτέιλς που θα συνδυάσεις με πολυ-εθνικό comfort food.


Νίκος Βαζαίος · 19 Ιουλίου 2018


Ξέχνα τα «Σαγόνια του καρχαρία», τα «Sharknado» και ό,τι άλλο δυσοίωνο με καρχαρίες έχεις δει στο σινεμά. Το Mr. Shark θα θέλεις να σε… δαγκώσει αμέσως μόλις δεις τον καλόγουστο χώρο του με τους ξύλινους χτιστούς καναπέδες, τα «ανθισμένα» πλακάκια στους τοίχους με τα εξωτικά φυτά, τα φύκια που κρέμονται από την οροφή, τα περίεργα ξύλινα σκαμπό από κομμάτια ξύλου και τα μινιμαλιστικά καθίσματα, αλλά και την παραλία από κάτω, που σε προκαλεί να ξεχάσεις τι ώρα και τι μέρα είναι με τις ξαπλώστρες-πουφ και τις μεγάλες μαξιλάρες.


Αυτό το κομψότατο cocktail beach bar είναι μια δημιουργία του Σπύρου Μαυροειδή, που κάτι ξέρει από κοσμοπολιτισμό δουλεύοντας ως head chef στο φημισμένο (και βραβευμένο) περουβιανο-γιαπωνέζικο Nikkei της Αθήνας. Μαζί με την πολυβραβευμένη μπαρτέντερ Μαίρη Ταλαιπώρου, με την οποία συνεργάζονται στο αθηναϊκό bar restaurant για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία φαγητού και ποτού, έτσι κι εδώ, στους χαλαρούς ρυθμούς που επιβάλλει η τοποθεσία του Mr. Shark μπροστά στη θάλασσα, κάνουν παιχνιδιάρικους συνδυασμούς ανάμεσα σε πολυ-εθνικό comfort food και κοκτέιλς.

Έτσι, την έντονη επίγευση που αφήνουν τα tacos (με chili con carne ή κοτόπουλο), θα τη σβήσεις με ένα Twist Aperol Spritz γεμάτο από αρώματα γκρέιπφρουτ και τζίντζερ, ενώ δίπλα στα οριεντάλ bao buns με γαρίδα θα βάλεις ταίρι είτε το ανάλαφρο τζιντζεράτο Chilcanito είτε μια εκδοχή της Margarita που θα σου δείξει τα… καυτερούτσικα δόντια της.


Αν πάντως θέλεις απλώς να αράξεις στην παραλία και να ρίξεις θερμοκρασία, η Μαίρη έχει δημιουργήσει και καλοκαιρινού mood κοκτέιλς με το αλκοόλ σε ισορροπημένα για την εποχή επίπεδα, με γάλα καρύδας (όπως το Shark Me Up) ή αμυγδάλου (όπως το Tropicana Story) για να θυμίζουν smoothies, και πολλά φρέσκα φρούτα.


Πείνασες κάνοντας βουτιές; Εκτός από τις ασιατικές και μεξικάνικες προτάσεις, στο μενού θα βρεις καλοφτιαγμένο snack food, δηλαδή σαλάτες (δοκίμασε την κρύα με ζυμαρικά, τόνο και κάππαρη), club sandwich και burgers, από τα οποία ξεχωρίσαμε το πικάντικο Sriracha Burger. Κάπως έτσι θα περάσει η ώρα και τα κοκτέιλς, το φαγητό και οι DJs, που παίζουν funk, groovy σύγχρονη τζαζ και δροσερή house, θα σε ρίξουν ακόμη βαθύτερα στα σαγόνια αυτού του lounge Mr. Shark.

Ποσειδώνος 29, Λουτράκι, 2744069114

Facebook
Instagram

Best of internet