Quantcast
GUIDE

Από τις Ραδιουργίες θα φύγεις χορτάτος και… σοφότερος

Ένα μεζεδοπωλείο με ξεκάθαρη φιλοσοφία value-for-money φαγητού και μια άνετη ταράτσα για να το απολαύσεις.


Νίκος Βαζαίος · 5 Ιουλίου 2018

Αν αισθάνεσαι ότι σου χρειάζεται λίγη πνευματική καθοδήγηση, κοίταξε στη ράχη των ξύλινων καθισμάτων. Εκεί θα διαβάσεις ότι «η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της είναι γλυκός», «οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα», «η αναβολή είναι χειρότερη της ανυπομονησίας», καθώς και άλλες παροιμίες και γνωμικά, μέχρι κι από τον Σωκράτη. Από τις Ραδιουργίες, λοιπόν, θα φύγεις ίσως λίγο περισσότερο σοφός και σίγουρα χορτασμένος, αφού η λογική είναι ξεκάθαρη: value-for-money τιμές, πληθωρικές μερίδες (για να σας δούμε πόσα άτομα θα καταφέρετε να τελειώσετε το mix grill!) και μεγάλη ποικιλία για βρεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου.


Το ισόγειο στις Ραδιουργίες σε βάζει αμέσως στο κλίμα της παλιάς Αθήνας (είναι αυτές οι παλιές συνήθειες που λέγαμε πως πεθαίνουν δύσκολα!), με τα κρεμασμένα στον τοίχο τηλέφωνα και τα ακουστικά να φτάνουν μέχρι το πάτωμα, που επειδή εδώ και χρόνια κουβαλάς το κινητό πάνω σου έχεις ξεχάσει πώς είναι, μια ασπρόμαυρη τηλεόραση που επίσης δεν έχεις ξαναδεί πώς είναι, μπακίρια, γραμμόφωνα, παλιές εφημερίδες και μια τοιχογραφία που απεικονίζει κάποιο στενό της πόλης χαμένο στο χρόνο.


Η ξύλινη σκάλα σε οδηγεί σε μια ταράτσα άπλετη και άνετη με γλάστρες, με θέα στο λόφο της Δεξαμενής, όπου θα βρεθείς με την παρέα σου τώρα το καλοκαίρι για να κάνεις σχέδια διακοπών (ή αργότερα για να δείξεις τις φωτογραφικές αναμνήσεις σου από το καλοκαίρι) πάνω από τσίπουρα, ούζα, μεζέδες ελληνικούς, κρέατα αλλά και φαλάφελ.


Βλέπεις, εδώ δεν έχουν ενοχές και κολλήματα με το φαγητό. Δηλαδή θα φας και το απάκι σου από το Ρέθυμνο σωταρισμένο με φρέσκο κρεμμύδι, κύμινο και σβησμένο με ξύδι, θα απολαύσεις κι ένα μετσοβίτικο κοτόπουλο με σάλτσα καπνιστού τυριού και λιαστή ντομάτα ή ένα παραδοσιακό κεμπάπ, αλλά θα σκεφτείς και… διεθνώς. Έτσι, δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στις φοβερές τηγανητές πατάτες που περιχύνονται με τσένταρ, σνίτσελ που πανάρεται με κορν φλέικς, μια σαλάτα με κινόα, μάνγκο και πολλά λαχανικά που σε δροσίζει με τη βινεγκρέτ από μοσχολέμονο, αλλά κι ένα πλούσιο chili con carne όπως θα το ‘τρωγες στο Μεξικό, με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά, πανσέτα, κόκκινο φασόλι, μπέικον, καυτερή πιπεριά και sour cream.


Για τους φίλους του κρέατος υπάρχουν πλουσιοπάροχες μερίδες με χοιρινά μπριζολάκια (που αποκτούν έξτρα νοστιμιά χάρη στη σάλτσα ψητού μέσα στην οποία βουτάνε), μια μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με αρωματισμένο βούτυρο και αρκετά πιάτα με βάση το κοτόπουλο, ενώ μερακλίδικη επιλογή είναι τυριά σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως το μετσοβίτικο με μαρμελάδα τριαντάφυλλο. Το προσωπικό είναι σβέλτο και ευγενικό, οι παρέες γύρω σου δείχνουν να το απολαμβάνουν, η μουσική κινείται στο ελληνικό ρεπερτόριο και ακούγεται ευχάριστα κι όλα αυτά σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία φαγητού και τιμής προσφέρουν στα Πετράλωνα την ταράτσα που τους έλειπε.

Κοίλης 33, Πετράλωνα, 2110121426

Facebook  

Best of internet