Quantcast
GUIDE

GARAZaki ή πώς ο Γέρακας έγινε Νέα Υόρκη

Μητροπολιτική διακοσμητική αύρα, bar food απ’ όλο τον κόσμο και κοκτέιλ πιο γοητευτικά κι από τον Τομ Κρουζ.


Νίκος Βαζαίος · 5 Ιουλίου 2018

Μερικές φορές πρέπει να αναγνωρίσεις ότι οι πιο απίθανες και ριψοκίνδυνες ιδέες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ας πούμε, εκείνη που είχαν δυο αδέρφια, ο Λεονάρδος και ο Μιχάλης, δηλαδή να ανοίξουν στην παραμεθόριο της Αθήνας, στον Γέρακα (σ’ ένα στενό, μάλιστα!), ένα all-day bar και να το καθιερώσουν ως στέκι. Για να πετύχει κάτι τέτοιο, χρειάζεται να ’χεις πάντα όρεξη για ανανέωση. Κι αυτή φάνηκε όταν ένα χρόνο πριν τα δυο αδέρφια ανέθεσαν στο αρχιτεκτονικό γραφείο Nine Design (που έχει σχεδιάσει μερικά από τα ομορφότερα μπαρ της Αθήνας, από το The Clumsies μέχρι το Beauty Killed The Beast) την ανακαίνιση του GARAZaki. Το αποτέλεσμα είναι ένας industrial χώρος με ξύλο, τούβλο, σίδερο (και τους απαραίτητους σωλήνες στην οροφή), που θυμίζει μαγαζί ή τεράστιο loft σε κάποια hip γειτονιά της Νέας Υόρκης και σε κάνει να νιώθεις άνετος και πολυταξιδεμένος κοσμοπολίτης.

Την ίδια αίσθηση σου δημιουργεί και το φαγητό, από το πλουσιότατο πρωινό (με τα scrambled eggs, την ισπανική ομελέτα και τα αλμυρά και γλυκά pancakes) και το brunch, που αλλάζει συχνά για να μην το βαριέσαι, μέχρι το bar food για όλες τις υπόλοιπες ώρες, που σε προτρέπει να βάλεις δίπλα στο ποτό σου. Δηλαδή, από Mac & Cheese που πάντα το παραγγέλνουμε όπου το βρίσκουμε, μαριναρισμένα χοιρινά παϊδάκια όπως τα τρώνε οι Κορεάτες, χειροποίητα chorizo balls με μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά και λουκάνικο, tacos με γέμιση χοιρινό σιγομαγειρεμένο ή σολομό, πίτσα με κοτόπουλο μαγειρεμένο σε κάρι και άλλα πολλά street food λογικής πιάτα, σαλάτες και burgers.

 

Όλα αυτά ταιριάζουν ιδανικά με τα πειράγματα που έχει κάνει η bar team του GARAZaki σε κλασικά κοκτέιλ. Ο Κωνσταντίνος Τσουλουχάς, ο Γιάννης Βέλλιος κι ο Γιώργος Κωτουλας, που αν είσαι θαμώνας τους ξέρεις με τα ψευδώνυμά τους, είδαν την ταινία Cocktail με τον Τομ Κρουζ, εμπνεύστηκαν από τα κοκτέιλ που ήταν της μόδας στα late ’80s και στα ’90s, τους έπιασε μια νοσταλγία και μας τα παρουσιάζουν ξανά με ευφάνταστα twists (και τις ιστορίες τους γραμμένες σε παιχνιδιάρικο ύφος κάτω από το όνομα). Έτσι, το Sex on the Beach  γίνεται πιο φρουτώδες και ξαναβαφτίζεται Sex Under the Citrus Trees, το Red Witch είναι ένα αλμυρό και πικάντικο Bloody Mary με λάδι τρούφας και σπιτικό σιρόπι καπνού, ενώ το ξεχασμένο Tequila Sunrise γίνεται Tequila Sunshine και μοσχοβολάει μανταρίνι και ρόδι. Άριστη εντύπωση θα σου προκαλέσει και η λίστα με τα ποτά, που έχει πολλές premium επιλογές σε ουίσκι, ρούμι και gin ώστε να αρχίσεις τις εξερευνήσεις ακούγοντας διαφορετικό DJ κάθε μέρα να παίζει τη μουσική που αγαπάει.

 

 

 

Θεσσαλονίκης 33, Γέρακας, 2110121977

Facebook
Instagram

Best of internet