Quantcast

Το ίντερνετ ψήνει μαζικά ρέγκα με το νέο λογισμικό που παράγει fake porn

O δημιουργός της κυκλοφορεί στο reddit με το όνομα «deepfakes»

THE NERDSTREAM

7 Φεβρουαρίου 2018

Θυμάστε εκείνο το τρομερό λογισμικό που μπορεί να βάλει τον Nicolas Cage σε όποια γαμημένη ταινία θες; Αυτή η καταπληκτική εφαρμογή που σου επιτρέπει να φτιάξεις εκατομμύρια memes με τον αμερικάνο ηθοποιό πατάει στο ίδιο λογισμικό που στις αρχές του Δεκέμβρη έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να φτιάξουν fake porn από το πουθενά.

Δημιουργός αυτής της εφαρμογής ήταν ένας redditor με το όνομα «deepfakes» και, όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν έχει καμία σχέση με τον προγραμματισμό, απλά είναι μπήκε στη διαδικασία να την φτιάξει γιατί είναι «εμμονικός με το πορνό».

Αν και περιέγραψε το λογισμικό του ως «όχι και κάτι τόσο ενδιαφέρον», οι χρήστες του Reddit φαίνεται ότι έχουν διαφορετική άποψη, αφού ο αριθμός εκείνων που έχουν κάνει subscribe έχει φτάσει μέσα σε ενάμιση μήνα στους 15.000.

Ένας απλός τρόπος να εξηγηθεί ο τρόπος που λειτουργεί αυτό το πράγμα είναι ότι επί της ουσίας έχει δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος που αφού επεξεργαστεί έναν ικανό αριθμό φωτογραφιών, κατασκευάζει «ανθρώπινες μάσκες», δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να τοποθετήσουν οποιονδήποτε θέλουν μέσα σε ένα ξένο περιβάλλον, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πορνογραφικό.

Ο «deepfakes» αρνείται μέχρι στιγμής να αποκαλύψει περισσότερα πράγματα για τον εαυτό του, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ανωνυμία τους.

Σε κάθε περίπτωση, παρά την καινοτομία της εφαρμογής και των δυνατοτήτων που ανοίγει, εγείρονται διάφορα ερωτήματα ηθικής φύσεως, αφενός γιατί προσβάλλει τα πρόσωπα που ακουσίως βρίσκονται εντός ενός πορνογραφικού περιβάλλοντος και αφετέρου γιατί η τεχνολογία αυτή κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη διάκριση μεταξύ πραγματικών και ψευδών ειδήσεων και γεγονότων. Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα σε κάθε μαλάκα revenger, όπως αυτοί που γνωρίσαμε πριν από λίγους μήνες στο ελληνικό twitter, να διασύρει την πρώην κοπέλα του δημοσίως.

 

Best of internet