Quantcast

To YouΤube άλλαξε το logo του για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια

Η κόκκινη τηλεορασούλα δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτική στη γενιά που δεν ξέρει τι είναι η τηλεόραση

Χρήστος Πρόεδρος

30 Αυγούστου 2017

Μια κάποια μικρή ανακαίνιση φαίνεται να συνέβη στο λογότυπο του YouΤube, αφού μετά από 12 χρόνια λειτουργίας, κατά τα οποία δεν έχει υποστεί κάποια σημαντική ή εύκολα αντιληπτή αλλαγή, στα headquarters της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας video streaming αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή.

Συγκεκριμένα, εδώ και μερικές ημέρες την θέση του παλιού και γνώριμου logo του YouTube έχει πάρει ένα νέο, ανεπαίσθητα αλλά πολύ σημαντικά διαφορετικό logo. H λέξη “Tube” έχει κυλήσει έξω από το κόκκινο πλαίσιο που έμοιαζε με τηλεορασούλα, ενώ αυτό το κόκκινο πλαίσιο πλέον έχει μεταφερθεί αριστερά με την προσθήκη του εικονιδίου Play.

Πράγματα που σκεφτόταν και σχεδίαζε η γραφιστική ομάδα προκειμένου να κάνει 3 εκατοστά αριστερά το κόκκινο πλαίσιο του λογότυπου. Φωτογραφία: Preston Gannaway, The Verge

Η λέξη “Tube” άλλωστε αναφερόταν στην τηλεόραση (και συγκεκριμένα στις τηλεοράσεις CRT καθοδικού σωλήνα), τότε που οραματίζονταν πιθανώς το youtube ως τηλεόραση. Πλέον όμως, όχι μόνο δεν υπάρχουν πουθενά τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα (εκτός από δυό τρία δίκλινα δωματιάκια σε ruins to let στις Κυκλάδες), αλλά και το youtube δεν φιλοξενεί κατά βάση τηλεοπτικό περιεχόμενο. Αυτό προσπάθησαν με κάποιο τρόπο να το ενσωματώσουν στο redesign του νέου logo, αφαιρώντας το κόκκινο πλαίσιο από τη λέξη “Tube”, και βάζοντάς την αριστερά προσθέτοντας το play που είναι πια σήμα κατατεθέν της γνωστής πλατφόρμας.

Πέρα από τον επανασχεδιασμό του νέου λογότυπου του YouTube, η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε μερικές νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά του app αλλά και του site, οι οποίες αν μη τι άλλο φαίνονται αρκετά χρήσιμες:

Best of internet