Quantcast

Η Μicrosoft αποφάσισε να σκοτώσει το MS Paint και μαζί μ’ αυτό την παιδική μας ηλικία

Μα πως γίνεται να μη τους αρέσει το Ωραίο;

Χρήστος Πρόεδρος

24 Ιουλίου 2017

Εξαιρετικά δυσάρεστα είνα τα νέα για όλους όσοι είχαν περάσει ώρες ατελείωτες μπροστά σε έναν υπολογιστή χωρίς ίντερνετ, σκαλίζοντας τις εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες του Microsoft Paint. Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft ανακοίνωσε μέσα στη χρονιά ότι μαζί με το επόμενο update των Windows 10, πέρα από πολλές προσθήκες θα υπάρξουν και πολλές παράπλευρες απώλειες.

Όπως πολύ σωστά καταλάβατε, μια από αυτές τις απώλειες θα είναι και το θρυλικό Microsoft Paint, δηλαδή το βασικό εργαλείο για τη βαρεμάρα όταν δεν αντέχεις άλλη πασιέντζα αλλά δεν έχεις και πρόσβαση στο ίντερνετ.

To MS Paint υπάρχει στα PC εδώ και 32 ολόκληρα χρόνια, αφού πρωτοκυκλοφόρησε μαζί με τα Windows 1.0 το 1985. Ωστόσο, σε μια υποσελίδα του site της Microsoft, υπάρχει μια λίστα με τα χαρακτηριστικά και τα προγράμματα που απορρίφθηκαν από το καινούριο update των Windows 10 και απ’ ό,τι φαίνεται, οι ιερόσυλοι έχουν συμπεριλάβει μέσα και το MS Paint. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η Microsoft δεν σκοπεύει να ξοδέψει άλλο χρόνο και χρήμα για να αναπτύξει ή να διατηρήσει το πρόγραμμα, σκάβοντας του δηλαδή τον λάκκο.

Αυτό συμβαίνει προφανώς γιατί έρχεται το Windows Paint 3D να σκοτώσει με τρισδιάστατο τρόπο το πρόγραμμα που είναι υπεύθυνο για όλα τα πολύχρωμα τερατουργήματα που είχαμε δημιουργήσει στην παιδική μας ηλικία.

Προφανώς και το Paint 3D φαίνεται να έχει πολλά καινούρια εργαλεία και να μπορεί να κάνει πράγματα πέρα από κύκλους και στραβές γραμμές, αλλά λείπει αυτή η απλότητα του παλιού καλού 32χρονου-πλέον paint. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι θα έπρεπε να προστατευτεί η ύπαρξή του ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, μιας και πρόκειται για το πρόγραμμα που γέννησε το #logo31:

Θα μας λείψεις.

 

Best of internet