Quantcast
the stream POPSTREAM

Σαν σήμερα συμβαίνει η ιστορική κίνηση της Βόλβης που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις

Όταν η Νέα Δημοκρατία έγινε από κόμμα αρχηγικό, κόμμα αρχών


THE NEWSROOM · 5 Μαρτίου 2018

Σχεδόν 40 χρόνια συμπληρώνονται από ένα τεράστιας σημασίας ιστορικό γεγονός. 39 χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου του 1979, οι νεολαίοι του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έφαγαν ψάρια στη λίμνη Βόλβη. Μετά το γεύμα, το οποίο έγινε στα πλαίσια του 1ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, o νεολαίος τότε του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης διάβασε προκήρυξη,  στην οποία σημείωνε την εξής ιστορική φράση:

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μετατραπεί από κόμμα αρχηγικό, σε κόμμα αρχών»

Η κίνηση αυτή, η οποία θα γινόταν γνωστή ως κίνηση της Βόλβης, έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Έτσι δεν είναι;

Το Κίνημα της Βόλβης…

Σαν σήμερα το 1979 το μεσημέρι της 5ης Μαρτίου οι νεολαίοι του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έφαγαν στην Βόλβη ψάρια…

Posted by Λόγο Επειδή on Montag, 5. März 2018

Περίπου κάθε κάτοικος αυτής της χώρας γνωρίζει τα παραπάνω γεγονότα πολύ καλά. Όχι επειδή έχει εντρυφήσει στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά επειδή τα έκανε διάσημα ο Αντώνης, γνωστός και ως Παπαρρηγόπουλος του ΠΑΣΟΚ, στην λατρεμένη ταινία «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη. Όχι κανένας τυχαίος δηλαδή.

Από την άλλη βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι ο χαρακτήρας του Σάκη Μπουλά είτε έκανε λάθος, είτε ήξερε κάτι παραπάνω από πολλούς για το συγκεκριμένο συνέδριο. Στην πραγματικότητα το ιστορικό συνέδριο της Βόλβης πραγματοποιήθηκε από τις 5 εώς τις 7 του Απριλίου του 1979:

“Συγκαλείται το Α’ Συνέδριο του κόμματος στη Χαλκιδική στις 5-7 Απριλίου 1979. Εγκρίνονται ομόφωνα οι ιδεολογικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας τις οποίες εισηγείται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.”

Aξίζει πάντως να καθιερωθεί η 5η Μαρτίου ως η μέρα που κάθε νεοδημοκράτης που σέβεται τον εαυτό του θα τρώει ψάρια προς τιμήν του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Best of internet