Quantcast
the stream DAILY VIRAL

Το facebook diss της Χρυσηίδας Δημουλίδου στον Paulo Coelho είναι απόδειξη ότι ξεκινάει ο τρίτος παγκόσμιος

It has begun!


President Creed · 11 Νοεμβρίου 2016

Οι καιροί είναι χαλεποί, αγαπητοί φίλοι και πλέον οι ψευτοκουλτουριάρηδες συγγραφείς πλασάρονται για σοβαροί, ενώ οι σοβαροί συγγραφείς δεν λαμβάνουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Γι’ αυτό άλλωστε είναι απολύτως λογικό να εξαγριώνεται η εθνική μας συγγραφέας, Χρυσηίδα Δημουλίδου, η οποία κάνει diss στο Βραζιλιάνο συγγραφέα Πάολο Κοέλιο.

Απ’ ό,τι φαίνεται η Χρυσηίδα δε μπορεί να βλέπει τον κόσμο να παίρνει στα σοβαρά τον Πάολο Κοέλιο επειδή το συγγραφικό έργο της Χρυσηίδας Δημουλίδου είναι αντίστοιχης, αν όχι ανώτερης ποιότητας από τον συμπαντικό συγγραφέα, οπότε σήμερα η εθνική συγγραφέας έσπασε τη σιωπή της και σε ένα εκτενέστατο facebook status αποδόμησε τον Κοέλιο και τις αμπελοφιλοσοφίες του:

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85

Η θαρραλέα Χρυσηίδα κάπως έτσι μάχεται ενάντια στο σύμπαν που συνωμοτεί για να την καπελώσει ο Κοέλιο. Και πιάνει όλα τα αποφθέγματα του Βραζιλιάνου συγγραφέα για να τα φωτίσει με τη δική της αλήθεια

1. «Όταν θελήσεις κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν όλο θα συνωμοτήσει για να γίνει η επιθυμία σου πραγματικότητα»

Αγαπητέ κ. Κοέλιο, όταν θελήσεις κάτι πάρα πολύ, θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να το κατακτήσεις, να έχεις υπομονή, επιμονή, θάρρος, πίστη και κάποιες φορές λίγο θράσος. Τίποτε δεν σου χαρίζει το Σύμπαν αν είσαι τεμπέλης ούτε συνωμοτεί για χάρη σου. Το Σύμπαν λειτουργεί σε πλήρη αρμονία και σιχαίνεται στις συνωμοσίες. Το Σύμπαν είναι δίκαιο και σοφό.

2. «Η ζωή είναι πάντα σε αναμονή της κατάλληλης στιγμής για τη δράση»

Εξαρτάται αν είσαι καλά στην υγεία σου, πνευματική και σωματική γιατί αν είσαι πνευματικά ανάπηρος, είσαι επικίνδυνος.

3. Τα πάντα στον κόσμο δεν είναι τίποτα άλλο παρά διαφορετικές εκδηλώσεις του ίδιου πράγματος»

Δηλαδή ένας πόλεμος, ένας φόνος, μια γιορτή, ένας έρωτας είναι εκδηλώσεις του ίδιου πράγματος; Τι εννοεί; Το χρήμα; Το σεξ; Την εξουσία; Την γνώση; Την βλακεία;

4. «Μερικές φορές χρειάζεται να γυρίσετε όλο τον κόσμο για να καταλάβετε ότι ο θησαυρός είναι θαμμένος στο δικό σας σπίτι»

Κι αν στο σπίτι μου με δέρνουν, με βιάζουν, με χρησιμοποιούν με τον χειρότερο τρόπο, αυτό ονομάζεται θησαυρός; Οι θησαυροί βρίσκονται στην διάρκεια του ταξιδιού και τους κουβαλάς επάνω σου όπου κι αν βρίσκεσαι.

5. «Ορισμένες φορές η ζωή χωρίζει δύο άτομα μόνο και μόνο για να δείξει πόσο σημαντικοί είναι ο ένας για τον άλλον»

Κι αν ο ένας επιβουλεύεται την ζωή του άλλου, αν τον κακομεταχειρίζεται, αν τον εκμεταλλεύεται, αν τον πληγώνει; Μήπως η ζωή χωρίζει δύο άτομα μόνο και μόνο για να αποδείξει πόσο περιττό είναι να επενδύεις επάνω σε κάποιον άλλον;

6. Το να περιμένεις είναι το πιο δύσκολο»

Όταν όμως αξίζει τον κόπο, κάθε δυσκολία μηδενίζεται.

7. «Αν είσαι σε θέση να δεις την ομορφιά , αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή φέρεις την ομορφιά μέσα σου. Ο κόσμος είναι ένας καθρέφτης στον οποίο ο καθένας βλέπει το είδωλό του»

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που είναι δαίμονες και στους καθρέφτες τους βλέπουν μόνο αγγέλους

8. «Οι άνθρωποι λένε πίσω από την πλάτη σου ό,τι να ΄ναι και μπροστά στα μάτια σου ό,τι βολεύει».

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που μπροστά σου ή πίσω σου λένε τα καλύτερα και σε επιβραβεύουν όπως και τα χειρότερα μια και εσυ δεν τα βλέπεις..

9. «Ό,τι συνέβη μια φορά μπορεί και να μη συμβεί ποτέ ξανά . Αλλά αυτό που έχει γίνει δύο φορές, σίγουρα θα γίνει και τρίτη».

Δηλαδή αν κάνεις φόνο μια φορά, οκ, δεν θα ξαναγίνει. Αν έχεις κάνει φόνο δύο φορές οκ, θα γίνεις σήριαλ κίλερ.

10 . «Αν η αγάπη μεταμορφώνει ένα άτομο με γοργό ρυθμό, η απελπισία το κάνει ακόμα πιο γρήγορα»

Η απελπισία μπορεί να σε βυθίσει σε θλίψη και κατάθλιψη και να σε κάνει τόσο αργό, που να θυμίζεις πεθαμένο.

11. «Εκεί που μας περιμένουν, πάντα ερχόμαστε πάνω στην ώρα»

Εδώ οι νύφες δεν έρχονται στην ώρα τους θα έρθουν οι άλλοι; Δηλαδή αν εγω περιμένω και επιθυμώ τον Gerald Battler, σημαίνει πως θα έρθει στην ώρα του να με βρει; Ή αν περιμένω κάποιον που με παράτησε αρκεί να στηθώ στην πόρτα και θα έρθει;

12. «Αν κάνω ακριβώς εκείνα τα πράγματα , τα οποία οι άνθρωποι περιμένουν από μένα , θα εγκλωβιστώ σε κατάσταση σκλαβιάς»

Μπορεί και ελευθερίας. Αν περιμένουν π.χ. από μένα να τους γράψω ένα βιβλίο που θα τους κάνει να νοιώσουν ευτυχισμένοι ή βοηθήσω κάποιον που έχει ανάγκη, αυτό είναι κατάσταση σκλαβιάς; Υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία από αυτό;

13. «Τις πιο σημαντικές λέξεις στη ζωή μας τις προφέρουμε με τη σιωπή».

Καμιά σιωπή δεν προσφέρει σημαντικές λέξεις, οι πράξεις ναι.

14. «Το να χαθείς αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να βρεις κάτι ενδιαφέρον»

Κι αν χαθώ στην ζούγκλα με θεριά θα είναι ενδιαφέρον που θα με κατασπαράξουν; κι αν χαθώ στην κάψα των ναρκωτικών τι ενδιαφέρον θα βρω; Ότι θα βρίσκω γοητευτικά αυτα που λέτε;

15. Το πιο σκοτεινό χρονικό όριο είναι ακριβώς πριν την αυγή.

Σίγουρα στην Πλάση, στην ζωή το πιο σκοτεινό όριο μπορεί να είναι ακριβώς πριν από ένα στυγερό έγκλημα, μια άνομη πράξη, ένα μεγάλο πόλεμο.

16. «Στο τέλος όλα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος»

Τίποτε δεν είναι σίγουρο ότι θα πάνε όλα καλά γιατί μπορεί να έρθει το τέλος κι εσυ να κοιτάζεις τα ραδίκια ανάποδα.

17. «Φτάνοντας στο τέλος, οι άνθρωποι γελούν με τους φόβους που τους βασάνιζαν στην αρχή».

Οι περισσότεροι άνθρωποι φθάνοντας στο τέλος ουρλιάζουν από φόβο.

18. «Η ζωή είναι μερικές φορές απίστευτα φειδωλή – για ημέρες ολόκληρες , εβδομάδες , μήνες , χρόνια , ο άνθρωπος μπορεί να μη λαμβάνει ούτε ένα νέο ερέθισμα . Και μετά όταν μισοανοίξει την πόρτα, πέφτει επάνω του ολόκληρη χιονοστιβάδα

Αν ένας άνθρωπος για χρόνια ολόκληρα δεν έχει ερεθίσματα, σημαίνει πως είναι ένας χαμένος άνθρωπος που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.

19. «Οι άγγελοί μας είναι πάντα μαζί μας και συχνά χρησιμοποιούν τα χείλη κάποιου άλλου για να μας πουν κάτι»

Δεν λέω πως δεν υπάρχουν καλοί άνθρωποι, όμως σοφό είναι να αποκτήσουμε αυτογνωσία και να μη περιμένουμε από αγγέλους και τρέχουμε σε εκκλησίες να βρούμε παρηγοριά.

20. «Το να αισθάνεται κανείς δυστυχισμένος συνεχώς είναι μια ανεπίτρεπτη πολυτέλεια»

Αφού είναι πολυτέλεια γιατί να είναι ανεπίτρεπτη; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο των περισσοτέρων;

21. «Υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν για να περάσουν τη ζωή τους μόνοι , αυτό δεν είναι ούτε κακό ούτε καλό, είναι απλώς ζωή»

Υπάρχουν άνθρωποι που επέλεξαν να μείνουν μόνοι για να βοηθήσουν κάποιους άλλους που φοβούνται την μοναξιά και δεν θέλουν να είναι μόνοι.

22. «Μερικές φορές πρέπει να τρέξεις για να δεις ποιος θα σε ακολουθήσει . Άλλες φορές πρέπει να ρίξεις λίγο τους τόνους, για να δεις ποιος θα σε ακούσει πραγματικά»

Κι αν είναι “γέροντας” και “ανήμπορος” πως θα τρέξει, πως θα με ακολουθήσει; Και τόνους να ρίξεις και μπετά αν κάποιος δεν θέλει να σ ακούσει, δεν θα σ ακούσει. Ύστερα υπάρχουν πολλοί κουφοί τριγύρω μας.

23. «Ορισμένες φορές οφείλεις να παίρνεις λάθος αποφάσεις , για να δεις ποιος είναι μαζί σου όταν τα πάντα καταρρέουν».

Μα αν καταρρέουν όλα γύρω σου και παίρνεις και λάθος αποφάσεις, τότε καλά θα κάνει ο άλλος να τρέξει με βήμα ταχύ.

24 . «Αυτό που ψάχνεις εσύ, σε ψάχνει επίσης»

Κι αν το ίδιο πράγμα ψάχνουν κι άλλοι πολλοί, όταν εκείνο μας βρει θα το κομματιάσουμε;

25 . «Μόλις βρήκα όλες τις απαντήσεις αμέσως άλλαξαν όλες οι ερωτήσεις».

Δηλαδή όταν βρήκατε απάντηση π.χ. ποιος είναι ο Θεός επαναπροσδιορίσατε τι είναι Θεός; Κι αν οι απαντήσεις σας ήταν λάθος;

26. «Ο άνθρωπος κάνει πάντα το αντίθετο. Βιάζεται να μεγαλώσει και στη συνέχεια ανατρέχει στο παρελθόν της παιδικής του ηλικίας. Θυσιάζει την υγεία του χάριν των χρημάτων και στη συνέχεια σπαταλάει τα χρήματα για να βελτιώσει την υγεία του. Προβληματίζεται σχετικά με το μέλλον με τέτοια ανυπομονησία ώστε να αγνοεί το παρόν κι εξαιτίας αυτού δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον. Ζει με τέτοιο τρόπο λες και δε θα πεθάνει ποτέ και πεθαίνει σαν να μην έχει ζήσει ποτέ».

Υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν και χάρηκαν την παιδική τους ηλικία, που δούλεψαν με χαρά και απόλαυσαν τις στιγμές, που αρρώστησαν από άλλες αιτίες, που απόλαυσαν το παρόν τους όπως και το παρελθόν τους και σχεδίασαν με φρόνηση το μέλλον τους και το έκαναν δικό τους και έζησαν με το παραπάνω. Ένα παράδειγμα; Εγω. Επίσης το να αναπολείς δε τα παιδικά σου χρόνια κάνει καλό στην ψυχική υγεία.

27. «Μερικές φορές πρέπει να πεθάνεις προκειμένου να αρχίσεις να ζεις»

Εξαρτάται τι είδους θάνατο επέλεξες. Γιατί αν επέλεξες να βυθιστείς στην λήθη, χαιρέτα μας τον πλάτανο.

28. «Οι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν τα πάντα και την ίδια στιγμή θέλουν τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν»

Όταν θέλεις να αλλάξεις τα πάντα ενώ στην ουσία θέλεις να παραμείνεις ως έχει, μάλλον τα έχεις χαμένα.

29. «Πάντα να λες αυτό που νιώθεις και να κάνεις ό, τι σκέφτεσαι ! Η σιωπή καταστρέφει ζωές»

Δηλαδή αν επισκεφτώ την Β. Κορέα και πω κατάμουτρα στον Κιμ Γιονγκ Ουν αυτό που σκέφτομαι για εκείνον, θα σώσω κόσμο;
30. «Αν είναι ο άνθρωπός σου, τότε είναι δικός σου, αν όμως τον τραβάει και κάπου αλλού, τότε τίποτα δεν θα τον κρατήσει και δεν αξίζει ούτε τα νεύρα ούτε την προσοχή.

Σ αυτό θα συμφωνήσω και επαυξάνω. Ε, να συμφωνήσω και με κάτι μη με θεωρήσουν κακίστρω…

 

Μπράβο στην εθνική μας συγγραφέα που δε φοβάται να σταθεί απέναντι σε ισχυρούς ανθρώπους, όπως τον Πάολο Κοέλιο αλλά και τη μεγαλύτερη φαν του, τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

Best of internet