Quantcast
the stream DAILY VIRAL

Επικό ρεπορτάζ από τα 90s απέδειξε ότι οι Power Rangers έριχναν τα παιδιά στην πρέζα

Ζητούσαν την απόσυρσή τους γιατί προφανώς δεν καταλάβαιναν αγγλικά


THE NEWSROOM · 11 Νοεμβρίου 2017

Ένα επικό ρεπορτάζ από τα βάθη της δεκαετίας του 1990 αποδεικνύει πόσο ηλίθιοι ήταν γονείς, δημοσιογράφοι και καθηγητές που ζητούσαν από τις εισαγγελικές αρχές να αποσύρουν από την αγορά ρολογάκια με τους Power Rangers, θεωρώντας ότι παρακινούν τα παιδιά να κάνουν χρήση μορφίνης.

Στο ρεπορτάζ βλέπουμε διάφορους ειδικούς να εξηγούν πώς λειτουργεί το υποσυνείδητο και πώς ένα μικρό μήνυμα μπορεί να κάνει μαθητές δημοτικού χρήστες πρέζας.

Όλα αυτά θα συνέβαιναν επειδή στο εσωτερικό του ρολογιού υπήρχε η επιγραφή «It’s morphin’ time», πράγμα λογικό αφού ήταν το μότο των Power Rangers την ώρα που μεταμορφωνόντουσαν («Είναι ώρα να μεταμορφωθούμε» και όχι «Είναι ώρα να πάρουμε μορφίνη»).

Ο αξιαγάπητος ρεπόρτερ επέρριψε τις ευθύνες σε αδίστακτους εμπόρους ναρκωτικών που έβγαλαν μέχρι και ρολόγια για να ρίξουν τα παιδιά μας στην πρέζα.

Οι δάσκαλοι κάνουν λόγο και για άλλα επικίνδυνα αντικείμενα που πέφτουν στα χέρια των μαθητών τους, όπως γόμες σε σχήμα τροφίμων και μολύβια σε σχήμα σύριγγας.

Ενδιαφέρον έχει και η επιστημονική άποψη του ψυχίατρου Μανώλη Μυλωνάκη που εκφράζει το ενδιαφέρον του για την προστασία των μικρών παιδιών, παρ’ όλο που είκοσι χρόνια μετά, τον περασμένο Σεπτέμβρη, ήταν ο ίδιος που ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά του οικοτροφείου «Παιδικό Σπίτι» έλεγαν ψέμματα όταν κατήγγειλαν ότι ο πρόεδρός του τους κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ευχαριστούμε το κανάλι ρετρό έγκλημα, καλτίλες κι αλητείες που μας θύμισε μία από τις επικότερες στιγμές της επικότερης δεκαετίας.

Best of internet