Quantcast
THE STREAM

Μαθητές στο Ισραήλ ζήτησαν να αλλάξουν ημερομηνία οι εξετάσεις Βιολογίας για να πάνε να ακούσουν τον Τζάστιν Μπίμπερ

Το υπουργείο αρνήθηκε, οπότε προβλέπεται πανωλεθρία


President Creed · 14 Δεκεμβρίου 2016

Διλήμματα, αγωνίες και αδιέξοδα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι έφηβοι σε όλο τον κόσμο, αλλά ειδικά τα δεκαεφτάχρονα παιδιά της Ιερουσαλήμ τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση.

Όπως διαβάζουμε στην Washington Post, ο Τζάστιν Μπίμπερ έχει ανακοινώσει την επερχόμενη συναυλία του στην Ιερουσαλήμ και εκ των υστέρων ήρθε το Υπουργείο Παιδείας του Ισραήλ να βάλει τις τελικές εξετάσεις του λυκείου την επόμενη ημέρα της συναυλίας του ποπ ειδώλου.

Canadian pop star Justin Bieber performes on a concert in Tel Aviv, April 14, 2011. Phoo by Gili Yaari / Flash 90 **AGENCIES OUT** *** Local Caption *** â'ñèéï áéáø âñèéï áéáø ÷åðöøè äåôòä ôåô

O Τσαστιν Πιπερ στο Τελ Αβίβ τον Απρίλιο του 2011, φορώντας κάτι που μοιάζει με στολή αστροναύτη από σχολική παράσταση της μετασοβιετικής Εσθονίας.

Χιλιάδες μαθητές ακροβατούν μεταξύ της απόφασης να μην παρακολουθήσουν την οπτικοακουστική φαντασμαγορία του Μπίμπερ και της απόφασης να πάνε στη συναυλία και την επόμενη μέρα να αντιμετωπίσουν την πανωλεθρία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η μαθητική κοινότητα του Ισραήλ είναι έξαλλη με τα νέα. Πώς θα καταφέρουν να πάνε στη συναυλία του Μπίμπερ και την επόμενη ημέρα να αποδώσουν στις εξετάσεις, οι οποίες μάλιστα είναι υποχρεωτικές για να μπορέσουν να αποφοιτήσουν από το σχολείο;

Κάποιοι από αυτούς πραγματικά δε μπορούσαν να αποφασίσουν τι να κάνουν, οπότε άρχισαν να αναρτούν σε facebook και twitter παρακλήσεις προς το υπουργείο παιδείας για τους υπεύθυνους να αλλάξουν την ημερομηνία των εξετάσεων. Αρχικά το “Εθνικό Συμβούλιο Μαθητών και Νεολαίας” του Ισραήλ ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook ένα μήνυμα WhatsApp στο οποίο κάποιος μαθητής, χιουμοριστικά, ζητούσε να αλλάξει η ημερομηνία της εξέτασης λόγω Μπίμπερ, αναφέροντας στη λεζάντα “Αυτό είναι ένα από τα πιο περίεργα αιτήματα που έχουμε λάβει. Τι πιστεύετε;“.

Κάπου εκεί φαίνεται να άρχισε να φορτώνει και να οργανώνεται η έξαλλη μαθητιώσα μπιμπερόφιλη νεολαία του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, ένας μαθητής έγραψε στο Facebook του «Εθνικού Συμβουλίου Μαθητών και Νεολαίας»:

Με όλο το σεβασμό προς τη βιολογία, ο Τζάστιν Μπίμπερ δεν έρχεται στο Ισραήλ κάθε χρόνο. Η εξέταση θα αποτρέψει πολλούς μαθητές από το να πάνε στη συναυλία του», έγραψε ένας μαθητής στη σελίδα του στο προφίλ στο Facebook του «Εθνικού Συμβουλίου Μαθητών και Νεολαίας

Παρά το παράδοξο του σεβασμού προς τη βιολογία και το Άλλος απεγνωσμένος μαθητής ήρθε να συμπληρώσει το επιχείρημα του πρώτου:

Φυσικά. Αυτό είναι σωστό! Δεν είναι μια ευκαιρία που θα επαναληφθεί, ίσως είναι ευκαιρία ζωής. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξει η ημερομηνία, ελπίζω ότι μπορούμε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Τζάστιν Μπίμπερ είχε ξαναεμφανιστεί στο Ισραήλ το 2011. Επίσης η Washington Post αναφέρει ότι δεν ψήνονται όλοι οι Ισραηλινοί μαθητές να δουν τον Μπίμπερ, αφού υπάρχουν μερικοί κακεντρεχείς συμμαθητές οι οποίοι χλευάζουν και κοροϊδεύουν τους μπιλίμπερζ, τώρα μάλιστα, που βρίσκονται στην πιο δύσκολη και ευάλωτη φάση τους.

Τελικά οι μαθητές δεν κατάφεραν να συγκινήσουν το Υπουργείο και η εξέταση θα γίνει κανονικότατα την επομένη της συναυλίας, στις 14:30. Ας κάνουν ό,τι νομίζουν.

Best of internet