Quantcast
THE STREAM

Κρητικός και δραπέτης φυλακών ο άντρας που αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη στην Πλατεία Θεάτρου

Ο 38χρονος που τραυμάτισε με το όπλο του έναν αστυνομικό πριν αυτοκτονήσει λογιζόταν ως αλλοδαπός στην ειδησεογραφία


THE NEWSROOM · 10 Δεκεμβρίου 2016

Έλληνας τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ο δράστης της επίθεση σε ομάδα ΔΙΑΣ το πρωί στην Πλατεία Θεάτρου πριν αυτοκτονήσει, παρόλο που σχεδόν όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία απέδιδαν την έναρξη της επίθεσης και την καταδίωξη σε αλλοδαπό.

plateiatheatrou101216sk

Το σκηνικό ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην Πλατεία Θεάτρου στου Ψυρρή, όταν άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν για να ελέγξουν έναν άνδρα ως ύποπτο. Ο άνδρας έβγαλε όπλο και πυροβόλησε κατά της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τραυματίζοντας στο δεξί χέρι έναν αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401.

3988038

Ο δράστης προσπάθησε να δραπετεύσει, κρύφτηκε πίσω από ένα κτίριο και, όταν πλησίασαν οι αστυνομικοί έβαλε το πιστόλι στον κρόταφό του και αυτοπυροβολήθηκε. Ο 38χρονος δράστης αποδείχτηκε, εν τέλει, από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, πως δεν επρόκειτο περί αλλοδαπού αλλά Κρητικού, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Ο ισοβίτης δράστης βρισκόταν έξω με άδεια από την οποία δεν είχε επιστρέψει από τις 6 Δεκεμβρίου.

Best of internet