Quantcast
THE STREAM

Στην Καρδίτσα κατασκευάστηκε η μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου όλου (VIDEO)

Έργο – πνοή για την περιοχή


President Creed · 9 Δεκεμβρίου 2016

Εξαιρετικά τα νέα για τους λάτρεις της πουτίγκας, αλλά και για τους κατοίκους της Καρδίτσας οι οποίοι μόλις απέκτησαν ένα Έργο-πνοή για την περιοχή τους: μια πουτίγκα 100 μέτρων.

Ζαχαροπλάστες ρίχνουν την κρέμα πάνω από τον κορμό της πουτίγκας, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.  Ο σύλλογος ζαχαροπλαστών νομού Καρδίτσας  παρασκεύασε την τοπική «πουτίγκα» ή «κοφτή», σε μήκος 100 μέτρων.  Για το τεράστιο γλυκό απαιτήθηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια και εργάστηκαν περίπου 30 ζαχαροπλάστες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Απ’ ό,τι φαίνεται γίνονται πάρα πολλά πραγματάκια στην περιοχή της Καρδίτσας κατά την εορταστική περίοδο. Το γιορτινό χριστουγεννοχωριό της Καρδίτσας, η “Παυσιλυπούλολη” (εμπνευσμένο), ήταν ακόμη πιο παυσίλυπη τις προηγούμενες μέρες, αφού επιστρατεύτηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια και εργάστηκαν περίπου 30 ζαχαροπλάστες.

Οι ζαχαροπλάστες περιμένουν την κρέμα που θα καλύψει και τα τελευταία ταψιά του κορμού της πουτίγκας, ώστε να μοιράσουν το γλυκό στους επισκέπτες, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.  Ο σύλλογος ζαχαροπλαστών νομού Καρδίτσας  παρασκεύασε την τοπική «πουτίγκα» ή «κοφτή», σε μήκος 100 μέτρων.  Για το τεράστιο γλυκό απαιτήθηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια και εργάστηκαν περίπου 30 ζαχαροπλάστες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο εγχείρημα βοήθησε και κόσμος από άλλες πόλεις, γιατί σε κάτι τέτοια δε χωράνε οπαδικά:

Στο πλευρό των Καρδιτσιωτών συναδέλφων τους βρέθηκαν και ζαχαροπλάστες από άλλους συλλόγους της Θεσσαλίας, μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας Ιωαν. Γλύκος. Τέλος, όπως τονίστηκε από τα μέλη του Συλλόγου, η πρωτοβουλία θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά παρασκευάζοντας αυτή τη φορά την μεγαλύτερη νουγκατίνα του κόσμου.

Το μοναδικό αυτό επίτευγμα δεν είναι ακόμα επίσημα καταγεγραμμένο από το Γκίνες, αλλά οι ζαχαροπλάστες σκέφτονται του χρόνου να ασχοληθούν σοβαρά και να φτιάξουν τη μεγαλύτερη νουγκατίνα του κόσμου και να φέρουν εδώ πέρα την τρόικα του Guiness για να τους δώσει το ανάλογο respect.

Best of internet