Quantcast
THE STREAM

Έκκληση για διακοπή της κατασκευής του αγωγού στο Standing Rock έκανε η Διεθνής Αμνηστία

Το όργιο καταστολής σε βάρος των ιθαγενών διαδηλωτών έκανε τις εκκλήσεις να φτάσουν μέχρι και το νυν Πρόεδρο, Barrack Obama


THE NEWSROOM · 4 Δεκεμβρίου 2016

Η μάχη για την προστασία των υδροφόρων οριζόντων στο Standing Rock της Βόρειας Dakota μεταξύ  τοπικών φυλών Ινδιάνων και αρχών καλά κρατεί, με τις τελευταίες εικόνες να δείχνουν την όλο και εντεινόμενη καταστολή σε βάρος των Ινδιάνων που βρίσκονται εδώ και καιρό στο σημείο. Τα πρόσφατα, μάλιστα, ντου των δυνάμεων καταστολής με μάνικες παγωμένου νερού κατά των διαδηλωτών μέσα στο ψύχος που επικρατεί στην περιοχή κινητοποίησαν τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία πήρε θέση ως προς το ζήτημα.

https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f306235%2fgettyimages-626821308

Η Διεθνής Αμνηστία, η οποία έχει πλέον απεσταλμένους στην περιοχή, καταγγέλλει τη χρήση εκτενούς και υπερβολικής βίας απέναντι στους διαδηλωτές που στέκονται ενάντια στον αγωγό 1.200 μέτρων που μέλλεται να περάσει πλάι στον Missouri, καταστρέφοντας τους τοπικούς υδροφόρους ορίζοντες. Έκανε, μάλιστα, και έκκληση στο νυν πρόεδρο (μέχρι το Γενάρη) Barrack Obama να διακόψει την κατασκευή του αγωγού. Οι δηλώσεις του Zeke Johnson είναι χαρακτηριστικές:

Άνθρωποι που ασκούν το δικαίωμά τους να συναθροιστούν, να προσευχηθούν και να διαμαρτυρηθούν έχουν βιαίως συλληφθεί, χτυπηθεί με λαστιχένιες σφαίρες, μουσκευτεί στο δακρυγόνο και ψεκαστεί με νερό σε ακραία χαμηλές θερμοκρασίες. Ειρηνικοί ιθαγενείς που αντιτίθενται στον αγωγό έχουν έρθει αντιμέτωποι με την υπερ-στρατιωτικοποιημένη αστυνομία και την εκτεταμένες, δυσανάλογα πολλές και περιττές στρατιωτικές δυνάμεις.

6d5f2479c8344930a05a58beee348790_8

Αξίζει να σημειωθεί πως από το καλοκαίρι έχουν συλληφθεί συνολικά 525 άνθρωποι που έχουν βρεθεί στο σημείο απ’ όλη τη χώρα. Εδώ ένα βίντεο με μήνυμα του Kendrick Eagle του Standing Rock που τον καλεί να κρατήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει παλιότερα ως προς τον αγωγό στους “πρώτους ανθρώπους της Αμερικής”.

Best of internet