Quantcast
THE STREAM

Νόμιμη τείνει να γίνει η χρήση του χόρτου για ιατρικούς σκοπούς στην Ιρλανδία

Το σχετικό νομοσχέδιο πέρασε χωρίς ψηφοφορία από τη Βουλή και αναμένεται η έγκρισή του από την αρμόδια επιτροπή


THE NEWSROOM · 3 Δεκεμβρίου 2016

Ιρλανδοί νομοθέτες συνέταξαν νομοσχέδιο για νόμιμη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, μιας και η Κυβέρνηση δήλωσε πως δε θα σταθεί εμπόδιο σε αυτό.

cannabis

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να απελευθερώσει τη χρήση της ινδικής κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς, μιας και η βιβλιογραφία και οι μελέτες έχουν δείξει πως επιφέρει αποτελέσματα σε ασθενείς με χρόνιες νόσους, όπως καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας και ινομυαλγία, ενώ είναι ανακουφιστική για όσους υποφέρουν από χρόνιο πόνο.

medical-cannabis1

Ο επικεφαλής της χορηγού εταιρείας “People Before Profit TD”, Gino Kenny, δήλωσε πως, αν το νομοσχέδιο εγκριθεί οι γιατροί θα έχουν την αρμοδιότητα να κρίνουν σε ποιους ασθενείς θα έχει νόημα η χορήγησή της, ενώ συνεχάρη και τον Υπουργό Υγείας της χώρας, Simon Harris, για τη στάση που έχει κρατήσει ως προς το ζήτημα.

Simon Harris, Ιρλανδός Υπουργός Υγείας

Simon Harris, Ιρλανδός Υπουργός Υγείας

Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή (Lower House-Dáil Éireann) και τώρα αναμένεται η έγκρισή του από την αρμόδια επιτροπή για ζητήματα υγείας, όπου σύμβουλοι θα παρουσιάσουν την κλινική αξία της χρήσης της ινδικής κάνναβης σε πάσχοντες.

Dáil Éireann

Dáil Éireann

Ο Simon Harris, πάντως, τονίζει πως κάποιες αλλαγές είναι αναγκαίες για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραθύρων που θα επιτρέπουν την “ψυχαγωγική” χρήση της ινδικής κάνναβης. Αξίζει να σημειωθεί πως η κάνναβη θεωρείται ελεγχόμενο ναρκωτικό τάξης Β στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη θεραπευτική χρήση της να υπόκειται σε συγκεκριμένους αυστηρούς κανονισμούς.

Best of internet