Quantcast
THE STREAM

12χρονος καρκινοπαθής στην Αυστραλία πραγματοποίησε το όνειρο του να ανατινάξει πράγματα (VIDEO)

Πάντα με τις υποδείξεις αυστραλών αστυνομικών


LUBEN CREW · 1 Δεκεμβρίου 2016

maxresdefault

Kαμιά φορά ακόμη και τα πιο προχωρημένα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Όπως συνέβη για τον 12χρονο καρκινοπαθή Declan από την Αυστραλία, του οποίου το όνειρο να ανατινάξει πράγματα πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας.

Ο μικρός Declan πάσχει από λευχαιμία, η οποία έχει υποχωρήσει προς το παρόν. Αυτή ήταν η ευκαιρία που βρήκε το ίδρυμα Make-A-Wish για να συνεργαστεί μαζί με την Αστυνομία και να οργανωθεί μία μονοήμερη σε ένα “χωριό” που κάνει εκπαίδευση η αστυνομία, προκειμένου ο 12χρονος να “ανατινάξει πράγματα”  (εντάξει, με ελεγχόμενο τρόπο) όσο γουστάρει.

Η “εκπαίδευση” του μικρού Declan έγινε με το Τμήμα Ειδικής Αντίδρασης στο αρχηγείο του στη Majura της Canberra. Οι αστυνομικοί, με πρωταγωνιστή τον αρχιφύλακα Peter Murphy τον έβαλαν να ολοκληρώσει διάφορα εκπαιδευτικά σενάρια των αστυνομικών και του έδωσαν και την πολυπόθητη δυνατότητα να πυροδοτήσει ο ίδιος εκρηκτικά σε ασκήσεις.

“Είμαστε η ομάδα που ανοίγει το δρόμο με χρήση εκρηκτικών, αυτή είναι η ειδικότητα μας.” δήλωσε ο αρχιφύλακας. Σχολίασε επίσης πως ο Declan φάνηκε να έχει ταλέντο στις ανατινάξεις:

“Έχει μια έφεση. Δεν ξέρω τι περίμενε ο ίδιος, αλλά αφού ξεκίνησε να το κάνει, άρχισε να καταλαβαίνει τη διαδικασία. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος αλλά νομίζω ότι και η οικογένεια το χάρηκε επίσης.”

 

Ο Declan εκτός από εκρήξεις, έκανε και μια επίσκεψη στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, όπου συνάντησε τον Πρωθυπουργό Malcolm Turnbull αλλά και τον κυβερνήτη Sir Peter Cosgrove.

Declan travelled to the ACT from near Sydney after Make-A-Wish organised the trip, which also included a meeting at Parliament House with Prime Minister Malcolm Turnbull and Governor-General Sir Peter Cosgrove.

Best of internet