Quantcast
THE STREAM

Την ευθανασία επέλεξε ένας 41χρονος Ολλανδός προκειμένου να γλιτώσει απ’ τον αλκοολισμό

Αφού δε μπόρεσε με το καλό, μπόρεσε με το κακό


LUBEN CREW · 30 Νοεμβρίου 2016

Ο Μάρκ Λανγκεντζικ, ένας 41ρονος αλκοολικός από την Ολλανδία πήρε άδεια για ευθανασία ώστε να απαλλαγεί μια και καλή από τον εθισμό του στο αλκοόλ. Έπειτα από οχτώ χρόνια και 21 κλινικές και κέντρα αποτοξίνωσης, οι γονείς του 41χρονου Ολλανδού πίστευαν ότι θα μπορέσει τελικά να κόψει το ποτό, αλλά κανένας τρόπος δεν ήταν αποτελεσματικός στο να απαλλάξει τον Μαρκ από τον αλκοολισμό.

Ο Μάρκ ωστόσο βρήκε τη λύση για να απαλλαγεί μια και καλή απ’ το αλκοόλ και επέλεξε τη μέρα του θανάτου του, την οποία την πέρασε λέγοντας ανέκδοτα, πίνοντας μπίρες και τρώγοντας σάντουιτς με τους οικείους του.

Η ευθανασία έγινε με τη χορήγηση θανατηφόρας ένεσης στο σπίτι των γονιών του στις 14 Ιουλίου σύμφωνα με το πρακτικό της διαδικασίας που δημοσιεύεται στο περιοδικό Linda.

Όπως διαβάζουμε εδώ, ο αδερφός του, ο δημοσιογράφος Μαρσέλ Λανγκεντιζκ, δήλωσε:

manners-one-thing-marcel-langedijk

O αδερφός του Μαρκ, Μαρσέλ Λανγκεντζικ, είναι δημοσιογράφος και ετοιμάζει ένα βιβλίο για την ιστορία του αδερφού του

Ψυχολόγοι, ψυχίατροι και άλλοι επαγγελματίες περίθαλψης έκαναν ό,τι μπορούσαν να τον βοηθήσουν, αλλά ο Μάρκ δε μπορούσε να εξηγήσει σε οποιονδήποτε τι ακριβώς ένοιωθε. Ήμουν ιδιαίτερα νευριασμένος με τον Μάρκ. Στην αρχή κάναμε ό,τι κάνει όλος ο κόσμος. Τον βοηθήσαμε. Ειδικά οι γονείς μου έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σώσουν τον Μάρκ. Υιοθέτησαν τα δύο παιδιά του, τον πήραν σπίτι όταν διαλύθηκε ο γάμος του, τον βοήθησαν να βρει σπίτι, τον πήγαν σε κέντρο αποτοξίνωσης, του έδωσαν χρήματα και αμέριστη αγάπη. Μετά από 8 χρόνια και 21 νοσοκομεία και προγράμματα αποτοξίνωσης, αυτοί συνέχιζαν να πιστεύουν ότι θα θεραπευτεί.

Ως απόδειξη ότι η ζωή του ήταν ανυπόφορη, “ο Μάρκ διατηρούσε ένα ημερολόγιο το οποίο ουσιαστικά μοιάζει με ένα κοκτέιλ πόνου, ποτού, μοναξιας και θλίψης”, όπως αναφέρει ο αδερφός του. Η αίτηση για ευθανασία εγκρίθηκε από έναν ιατρό από την Υποστήριξη και Συμβουλευτική για την Ευθανασία στην Ολλανδία, δηλαδή το αρμόδιο σώμα που εξειδικεύεται στην ευθανασία.

Best of internet