Quantcast
THE STREAM

Συρία: Εικόνες φρίκης από τους νέους βομβαρδισμούς σε παιδιατρική κλινική (VIDEO)

Το Χαλέπι δέχεται τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς των τελευταίων δύο ετών


THE NEWSROOM · 21 Νοεμβρίου 2016

Τουλάχιστον ανατριχιαστική ήταν η ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά του νοσοκομείου Omar στο Χαλέπι της Συρίας. Ακρωτηριασμένα σώματα στο έδαφος, ματωμένα σώματα παιδιών και μανάδες που φωνάζουν, τέτοιες σκηνές περιέγραψε ο Aref-al Aref, ιατρός στο νοσοκομείο το οποίο δέχτηκε επίθεση το Σάββατο. Το νοσοκομείο Omar ήταν το τελευταίο παιδιατρικό νοσοκομείο που λειτουργούσε στο Χαλέπι, το οποίο όμως καταστράφηκε μετά από τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος.

161121135544-aleppo-hospital-horror2-exlarge-169

161121135621-aleppo-hospital-horror2-exlarge-169

Σοκαριστικές είναι και οι εικόνες που μεταδίδει το Aj+, όπου στο βίντεο βλέπουμε ένα παιδί, το οποίο έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα μετά από χημική επίθεση, λίγο πριν δεχτεί επίθεση το ίδιο το νοσοκομείο.

Γιατροί και νοσοκόμες έσπευσαν να απομακρύνουν τα βρέφη από τις θερμοκοιτίδες, ύστερα από τον δεύτερο βομβαρδισμό που δέχτηκε το κτίριο μέσα σε μία εβδομάδα. Ήταν το τελευταίο παιδιατρικό νοσοκομείο που λειτουργούσε στην περιοχή, το οποίο εκκενώθηκε και πλέον είναι εκτός λειτουργίας. Θυμίζουμε ότι το Χαλέπι βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών ενώ δέχεται ασταμάτητους βομβαρδισμούς εδώ και μια εβδομάδα και εκτιμάται ότι βιώνει τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς των τελευταίων δύο ετών.

Βίντεο του Associated Press τη στιγμή της επίθεσης στο νοσοκομείο Omar.

Από τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος στο Χαλέπι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άμαχοι , ενώ τα σχολεία που λειτουργούσαν ακόμη στο ανατολικό Χαλέπι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πύλες τους.

Μόλις τέσσερα νοσοκομεία λειτουργούν στο Χαλέπι και καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες 250.000 πολιτών που ζουν σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες.  Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν υπάρχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα στην πόλη και οι γεννήτριες έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης καυσίμων στις συνοικίες που πολιορκούνται εδώ και τέσσερις μήνες από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

 

Best of internet