Quantcast
THE STREAM

Η ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τη CIA οργανώνει προσαγωγές και ξυλοδαρμούς ανήλικων προσφύγων στην Ελλάδα;

Τι συνέβη με την προσαγωγή των 7 Σύρων προσφύγων στο Α.Τ. Ομόνοιας το Σεπτέμβρη


Bobol Gordello · 20 Νοεμβρίου 2016

Νέες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας γύρω από την πολύκροτη προσαγωγή 7 Σύρων προσφύγων (μεταξύ τους και ανηλίκων) στο Α.Τ. Ομονοίας στις 27 Σεπτεμβρίου του φετινού έτους, για την οποία είχαν καταθέσει μήνυση για κακοποίηση και ξυλοδαρμό των παιδιών τους οι γονείς των προσφυγόπουλων.

ÁÐÏÄÑÁÓÇ ÊÑÁÔÏÕÌÅÍÙÍ ÁÐÏ ÔÏ Á.Ô ÏÌÏÍÏÉÁÓ (EUROKINISSI / ×ÁÓÉÁËÇÓ ÂÁÚÏÓ)

Όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, την ευθύνη για την προσαγωγή δεν την είχαν οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αλλά αστυνομικοί μιας ομάδας «ειδικών αποστολών» της Αντιτρομοκρατικής. Οι οποίοι, μάλιστα, στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους λόγω λανθασμένων χειρισμών τους.

antitromokratiki-6

Αυτό που παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, βέβαια, είναι πως η εντολή για την προσαγωγή ήρθε σαν αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής με το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα, προφανώς με πρόφαση την εύρεση υπόπτων για συμμετοχή στο ISIS στη χώρα. Η δε ομάδα μυστικών αποστολών της Αντιτρομοκρατικής φέρει το όνομα “Ειδική Απόρρητη Ομάδα Υψηλών Απαιτήσεων και Επικινδυνότητας”.

211745-intelligence1

Τι είχε συμβεί: το μεσημέρι της 27ης Σεπτεμβρίου δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν και προσήγαγαν με κινηματογραφικό τρόπο 7 Σύρους πρόσφυγες (μεταξύ τους 5 ανήλικοι), ενώ αυτοί κινούνταν από το κατειλημμένο σχολείο στο οποίο διέμεναν στην οδό Αχαρνών σε γραφεία Μ.Κ.Ο. στην οδό Ασκληπιού για να συμμετάσχουν σε θεατρική παράσταση για τον πόλεμο.

ana2-thumb-large

Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των αρχών δεν ήταν τα όπλα-μαϊμού ούτε οι στολές παραλλαγής των προσφύγων για το θεατρικό αλλά ο υπολογιστής ενός από τους ενήλικες Σύρους, τον οποίο και ήθελαν να ξεψαχνίσουν για εύρεση στοιχείων σύνδεσης των ενοίκων της κατάληψης με το Ισλαμικό Κράτος.

Η ΜΚΟ στην οποία κατευθύνονταν οι Σύροι πρόσφυγες

Η ΜΚΟ στην οποία κατευθύνονταν οι Σύροι πρόσφυγες

Οι 4 ανακριτές της Αντιτρομοκρατικής ρωτούσαν επίμονα τους προσαχθέντες αν ήταν ιμάμηδες και αν είχαν υπηρετήσει σε ένοπλες στρατιωτικές οργανώσεις στη Συρία, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον τους για κάποιον ονόματι Καρίμ, ο οποίος ήταν ο μεταφραστής που βοηθούσε τους πρόσφυγες. Πριν από την ανάκριση είχαν προηγηθεί έντονες βιαιοπραγίες σε βάρος των προσαχθέντων, με έναν 13χρονο να καταγγέλλει πως ένας αστυνομικός τον χτύπησε στον τοίχο για να τον υποχρεώσει να βγάλει το εσώρουχό του και έναν 16χρονο να καταγγέλλει αντίστοιχα ότι ότι αστυνομικός τον χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι, διατάζοντάς τον να κοιτά ευθεία στον τοίχο και να μην γυρνά το βλέμμα του δεξιά και αριστερά.

%ce%b3%ce%be%ce%ba%ce%bc%ce%b7

Η ανάκριση σταμάτησε, όπως σχολιάζουν οι προσαχθέντες, όταν κάποιος ανώτερος αξιωματικός μπήκε φωνάζοντας στους υφισταμένους του στην αίθουσα, ενώ οι ίδιοι αφέθηκαν ελεύθεροι όταν πια είχε λάβει δημοσιότητα η επιχείρηση, χωρίς οι αρχές να ελέγξουν τα χαρτιά τους και χωρίς να βεβαιωθούν ότι τα άτομα, που είχαν πάει στο Α.Τ. Ομόνοιας για να παραλάβουν τους ανήλικους, ήταν πράγματι οι γονείς τους.

Το σχολείο στέγασης των προσφύγων

Το σχολείο στέγασης των προσφύγων

Μετά από σχετικές καταγγελίες (μέχρι και στη Διεθνή Αμνηστία) και ενημέρωση των δικηγόρων υπεράσπισης, η ποινική έρευνα ανακλήθηκε από την υποδιεύθυνση προστασίας Ανηλίκων μέσα στον Οκτώβρη και ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη, την ίδια στιγμή που οι 4 αστυνομικοί της Ελληνοαμερικανικής Αντιτρομοκρατικής υπέστησαν δυσμενή μετάθεση για τους λάθος χειρισμούς τους.

Την Πέμπτη που μας πέρασε οι προσαχθέντες Σύριοι κατέθεσαν μέσω της συνηγόρου τους Ηλέκτρας-Λήδας Κούτρα μήνυση σε βάρος των αστυνομικών που πήραν μέρος στα γεγονότα, ζητώντας την ποινική δίωξή τους και καταγγέλλοντας παράνομους σωματικούς ελέγχους, σωματική και ψυχολογική βία καθώς και αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας τους.

epifulakseis-stin-kubernisi-gia-ti-nea-frontex-w_hr

Ομορφιές για τον αρμόδιο Υπουργό κύριο Νίκο Τόσκα, μένει να δούμε αν η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα εκδώσει πάλι σχετική ανακοίνωση, όπως είχε κάνει όταν έλαβε δημοσιότητα το γεγονός, χτυπώντας πάλι την κυβέρνηση Σαμαρά Τσίπρα.

Best of internet