Quantcast
THE STREAM

Ο Ομπάμα ανέβασε βίντεο απ’ την Ακρόπολη και το ελληνικό ίντερνετ ερεθίστηκε (VIDEO)

Ανυπομονούμε να στείλουμε τον Τσίπρα με μια γκο προ στο κούτελο να βγάλει βίντεο απ’ το Γκραν Κάνυον


THE NEWSROOM · 17 Νοεμβρίου 2016

Μια μόλις ημέρα μετά την αναχώριση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook ενα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ο ίδιος να περιηγείται στο βράχο της Ακρόπολης και να μιλάει για το ταξίδι του στην Αθήνα “τη γενέτειρα της Δημοκρατίας” κάνοντας πολλούς παραληλλισμούς με την Αμερικάνικη Δημοκρατία.

 

Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 30 δευτερολέπτων, ο Μπαράκ Ομπάμα απευθύνεται σε όλον τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα παίζονται πλάνα από την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Ομπάμα αναφέρει στην αφήγησή του:

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι πρόεδρος είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο, να συναντάς διαφορετικές κουλτούρες και να έρχεσαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους.

Έχουμε πίσω μας τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και ένα μέρος της Αθήνας. Εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται ιδέες όπως η δημοκρατία και η έννοια του πολίτη. Όταν επισκέπτεσαι ένα μέρος σαν αυτό καταλαβαίνεις καλύτερα την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ να στέλνει μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η πολιτιστική κληρονομιά μιας χώρας.

Τώρα ίσως δικαιολογείται ακόμη περισσότερο η επιμονή του Ομπάμα και του επιτελείου του ώστε να συμπεριληφθεί η επίσκεψή του στην Ακρόπολη κατά το διάστημά παραμονής του στην Αθήνα, αφού το βίντεο αυτό με φόντο την Ακρόπολη προφανώς ήταν επίσης ένα από τα ζητούμενα για να λειτουργήσει σαν επικοινωνιακή επωδός της θητείας του απερχόμενου προέδρου.

Μάλιστα στην επίσημη σελίδα του Λευκού Οίκου δημοσιεύτηκαν κι άλλες φωτογραφίες από τη σύντομη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

 

Best of internet