Quantcast
THE STREAM

Ο κακός χαμός έγινε με ηθοποιό που έβαλε φωτιά σε ουρά γάτας σε κρητικό σήριαλ (PHOTOS)

Μήνυση αναμένεται να καταθέσει το zoosos.gr για το περιστατικό στο ΕΣΡ


THE NEWSROOM · 12 Νοεμβρίου 2016

Θυμάστε τις εποχές που δένανε οι παππούδες μας τσίγκινα κουτιά στις ουρές των γατιών και τα αφήνανε να τρέχουν τρομοκρατημένα; Σίγουρα έχετε ακούσει κάποια obscure ιστορία με βιαιοπραγία προς κάποιο ζωντανό από τη γιαγιά σας ή τους θείους σας. Αυτές τις εποχές φαίνεται πως αναπόλησαν στο Attica TV (κανάλι με έδρα τον Ασπρόπυργο) και είπαν να βάλουν φωτιά στην ουρά μιας μαύρης γάτας στα πλαίσια χιουμοριστικού Κρητικού σήριαλ:

capture

 

Η “πλακίτσα” με το ζωντανό ξεκινά όταν ο ηθοποιός του περνά σφιχτά από το λαιμό ένα σκοινί με δυο τενεκεδάκια. Για να συνεχιστεί με το πέρασμα ενός αντίστοιχου σκοινιού από την ουρά της γάτας, που καταλήγει σε στουπί. Που παίρνει φωτιά, ενώ η γάτα τρέχει να σωθεί. Δείτε το βίντεο στο σχετικό άρθρο του zoosos.gr.

capture

capture

capture

Το zoosos.gr αναμένεται, μάλιστα, να καταθέσει μήνυση για το περιστατικό στο ΕΣΡ, επικαλούμενη τη νομοθεσία που προβλέπει τα εξής:

ο άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.

2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».

Το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 [Τροποποίηση του ν. 4039/2012 (Α 15)] εξηγεί:

«8. Μετά την παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4039/2012 προστίθεται παράγραφος 2α ως εξής:

2.α. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 7, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

9. Η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του ν. 4039/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

1. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 12 εξαιρούνται, οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας, τα εκτροφεία θηραμάτων και οι εκθέσεις ανάπτυξης και προβολής του κτηνοτροφικού και γεωργικού τομέα, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με τη συμμετοχή ζώων, πλην παραστάσεων ιππικής δεξιοτεχνίας και διεξαγωγής αθλημάτων ιππασίας, που περιλαμβάνουν την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία και το ιππικό τρίαθλο».

Όπως ισχυρίζεται, βέβαια, το zoosos.gr, οι διατάξεις αυτές δε γίνονται συχνά-πυκνά σεβαστές από το ΕΣΡ.

 

Best of internet