Quantcast
THE STREAM

Μαγνησία: Μηχανόβιος παπάς παίρνει μετάθεση από την ενορία του και το ποίμνιο αντιδρά (PHOTOS)

Φήμες έχουν κυκλοφορήσει πως ο λόγος της απομάκρυνσης δεν είναι τα γαλανά του μάτια και το ροκ του στυλ αλλά οι εξορκισμοί που φέρεται να τελεί


Bobol Gordello · 12 Νοεμβρίου 2016

Ο πατήρ Γεώργιος Δεληκώστας της Παναγιάς της Τρύπας στο νομό Μαγνησίας δεν είναι σαν τον τυπικό ιερέα της ενορίας σου που μπαινοβγαίνει στην εκκλησία με τα ράσα και στα πολύ σκληρά του κέφια πίνει κάνα τσίπουρο σε εορτές και παρελάσεις. Ο πατήρ Γεώργιος Δεληκώστας σκάει εκκλησία με Harley και πέτσινα, καπνίζει πίπα και αράζει συχνά για καφεδάρες με το ποίμνιό του στο προαύλιο της εκκλησίας.

213226

Μάλλον, η Αρχιεπισκοπή Δημητριάδος, όμως, δεν πολυπηγαίνει τη φάση του “κι αν είμαι ροκ” παπά, ο οποίος θα λειτουργήσει για τελευταία φορά στην Παναγιά την Τρύπα (Παναγία Γορίτσα) την ερχόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, καθώς μετατίθεται στο χωριό Κάτω Γαζέα. Οι πρώην σε λίγο καιρό ενορίτες του δεν είδαν τη μετάθεση αυτή με καλό μάτι και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Παναγιά την Τρύπα για χάρη του “πατέρα τους”, που ξανάφερε τους νέους κοντά στο δρόμο του Θεού, όπως λένε.

213257

Η τοποθέτηση της Μητρόπολης, βέβαια, είναι πως ο πατήρ Γεώργιος απλά μετακινείται και δεν υφίσταται κάποια τιμωρία για τις στυλιστικές του επιλογές. Οι φήμες, βέβαια, που έχουν κυκλοφορήσει εσχάτως θέλουν τον born to be wild παπά να είναι φημισμένος στα πέρατα του κόσμου εξορκιστής, με πελατεία να τον αναζητά ακόμα και από τον Παναμά αλλά και τις μακρινές Ινδίες. Η τοποθέτηση, βέβαια, του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου δεν αφήνει υπονοούμενα:

Ο π. Γεώργιος μετατίθεται διότι αναλαμβάνει άλλη Εκκλησία. Η Μητρόπολη αποφασίζει πού θα υπηρετούν οι ιερείς» προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν.

Τώρα αυτά περί εξορκισμού είναι κακοήθειες όσων πονάνε από το απαράμιλλο στυλ και τα γαλάζια μάτια του παπά-Γιώργη του ροκ ή φήμες που ευσταθούν. Θα δείξει, η ζωή είναι απρόβλεπτη.

Best of internet