Quantcast
THE STREAM

Επιτέλους αποκαλύφθηκε ότι το κουμπί για το κλείσιμο της πόρτας του ασανσέρ είναι απάτη

Το λόμπι των ασανσεράδων ομολόγησε τη σκληρή αλήθεια


President Creed · 11 Νοεμβρίου 2016
Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει ότι τα ασανσέρ που έχουν αυτόματες πόρτες έχουν μερικά παραπάνω κουμπάκια τα οποία έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της πόρτας.
39c9d53500000578-3880250-image-a-33_1477604868898
To ένα κουμπί είναι το κουμπί Χόντορ, που κρατάει την πόρτα ανοιχτή ώστε να προλάβουν να μπουν μέσα όλοι πριν οι πόρτες κλείσουν αυτόματα. Αυτό το κουμπί λειτουργεί κανονικότατα, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.
Το άλλο κουμπί είναι το κουμπί το οποίο κλείνει τις πόρτες του ασανσέρ. Εξαιρετικά χρήσιμο όταν βιάζεστε και θέλετε να αφήσετε έξω από το ασανσέρ τον υπόλοιπο κόσμο για να πάτε στη δουλειά σας μια ώρα αρχύτερα. Απλά, όπως ομολόγησαν οι κατασκευαστές των ασανσέρ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Είναι απάτη, αγαπητοί φίλοι, σας κορόιδεψαν και εσάς και εμάς και τον κόσμο όλο οι μασόνοι κατασκευαστές των ανελκυστήρων, ένα από τα ισχυρότερα λόμπι στον κόσμο.
Όπως διαβάζουμε εδώ, το κουμπί αυτό πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές των 90s και ήταν εξαρχής ψεύτικο, όπως και όλα τα ωραία πράγματα που ζούσαμε στα 90s.Ο σκοπός της ύπαρξης αυτού του κουμπιού, όπως και πολλών άλλων, είναι να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ελέγχουμε την κατάσταση, στην προκειμένη το ασανσέρ , επομένως όταν το πατάμε νομίζουμε ότι η πόρτα κλείνει πιο γρήγορα. Ή για παράδειγμα του κουμπί του Κιμ, που υπάρχει περίπτωση να μην είναι πραγματικό, αλλά μόνο και μόνο που ξέρουμε ότι μπορεί να το πατήσει, νιώθουμε καλύτερα.

pfhcspf

Σύμφωνα με την Ellen J. Langer, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Χάρβαρντ, είναι σημαντικό να νομίζουμε ότι ελέγχουμε τα πάντα, καθώς έτσι μειώνεται το άγχος και το στρες και ζούμε καλύτερα.

 

Επίσης αναφέρουν ότι το κουμπί αυτό δεν είναι εντελώς άχρηστο, απλά μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μόνο οι πυροσβέστες και οι συντηρητές οι οποίοι έχουν και το αντίστοιχο κλειδί για αυτή την κλειδαριά μυστήριο που υπάρχει στα ασανσέρ.

elevators-buttons_inside

Tώρα το μόνο που μένει να αποκαλυφθεί είναι ότι δε δουλεύει ούτε το κουμπί που πατάς για να ανάψει πράσινο για τους πεζούς ώστε να μην τρέφουμε άλλο αυταπάτες ότι μπορούμε να ζήσουμε σε μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.

Best of internet