Quantcast
THE STREAM

Δικάζονται σήμερα οι κυνηγοί που έστηναν παράνομους αγώνες ικανοτήτων σκύλων στα Ιωάννινα (PHOTO)

Έβαζαν τα σκυλιά να ξεσκίσουν ακινητοποιημένο αγριογούρουνο εκτροφής


LUBEN CREW · 7 Νοεμβρίου 2016

Τα, αξιαγάπητα κατά τ’ άλλα, σκυλιά dogo Argentino είναι μια ράτσα σκύλων που είχε δημιουργηθεί ώστε να κυνηγάει αγριογούρουνα, μεταξύ άλλων.

Σήμερα δικάζεται απ’ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση των παράνομων αγώνων ικανοτήτων σκυλιών ράτσας Dogo Argentino (Αργεντίντικος Μολοσσός) που είχαν διοργανωθεί στις 11 Νοεμβρίου του 2012 στην Ασφάκα Ιωαννίνων.

Dogo1

Όπως διαβάζουμε στο zoosos, θύματα των αγώνων ήταν αγριογούρουνα και δράστες οι κυνηγοί ιδιοκτήτες των σκυλιών dogo Argentino, οι οποίοι μάλιστα διαφήμιζαν το κατόρθωμα του βασανισμού των ανυπεράσπιστων ζώων ανεβάζοντας μάλιστα και βίντεο στο διαδικτυακό κανάλι Youtube.

Dogo3

Dogo2
Τρία Dogo Argentino υπό την επίβλεψη των κυνηγών – ιδιοκτητών τους ξεσκίζουν ένα αγριογούρουνο εκτροφής το οποίο δεν έχει καν τα μακριά δόντια του για να αμυνθεί.O κυνηγός κρατάει απ’ τα πόδια το δαγκωμένο ζώο ώστε να το βρουν αμέσως και να το ξεσκίσουν τα σκυλιά. Τρία βίντεο ανέβασαν τότε στο Youtube οι διοργανωτές για να δείξουν το κατόρθωμα τους.

Τα βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι κυνηγοί – διοργανωτές στην επίσημη σελίδα τους και στο facebook συγκέντρωσε τότε ο Μάνθος Αρμπελιάς και ενημέρωσε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία έκανε και την σχετική καταγγελία.

Dogo4

Η επιστολή που είχε στείλει τότε στην Εισαγγελία η Π.Φ.Π.Ο.:

Κύριε Εισαγγελέα,

Σε παράνομη έκθεση εργασίας σκύλων της φυλής Dogo Argentino που διοργανώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2012 στην Ελλάδα, οι διοργανωτές έβαλαν τα σκυλιά τους να ξεσκίσουν ζωντανό ένα αγριογούρουνο. Καθώς ο κριτής της έκθεσης ήταν Βούλγαρος, οι φωτογραφίες και τα βίντεο, έχουν αναρτηθεί στη δική του σελίδα, και έχουμε ελλιπή ενημέρωση για τον τόπο διεξαγωγής της έκθεσης, και τα στοιχεία αυτών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Παρ’ όλα αυτά, μέσα από το facebook βρήκαμε το όνομα του ενός από τους εικονιζόμενους. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του λέγεται Γ.Κ.

Παρακαλούμε να δώσετε εντολή να βρεθεί ο εν λόγω παραβάτης, να συλληφθεί και να υποδείξει και τους υπόλοιπους της φωτογραφίας. Σύμφωνα με την νομοθεσία, η δίωξή τους ασκείται βάσει των ακόλουθων παραβάσεων:

α) Παράβαση του άρθρου 16 του Ν.4039/2012 για κακοποίηση ζώου. Τόσο το γουρούνι υπέφερε μέχρι τη θανάτωσή του, όσο και τα ίδια τα σκυλιά που εκπαιδεύτηκαν γι’ αυτή την εργασία, χωρίς αυτό να προβλέπεται από καμία νόμιμη διαδικασία διεξαγωγής εκθέσεων στην χώρα μας.

β) Παράβαση του άρθρου 12 παρ. 3 του Ν.4039/2012 βάσει του οποίου απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων για οποιοδήποτε είδος μονομαχίας.

γ) Παράβαση για τη διοργάνωση παράνομης έκθεσης ζώων βάσει του Ν.4039/2012, άρθρο 7 παρ.1.

δ) Παράβαση για συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων βάσει του Ν.4039/2012 άρθρο 7 παρ.4.

Όλες οι ανωτέρω παραβάσεις συνιστούν βαριά πλημμελήματα με πολύ αυστηρές ποινές. Δια τούτο, παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειές σας

Best of internet