Quantcast
THE STREAM

50 εκατομμυριάκια ξέφυγαν απ’ το Σταύρο Ψυχάρη σε φορολογικό έλεγχο

Έχει συμβεί σε όλους μας


Τσαγκ · 3 Νοεμβρίου 2016

Πάνω κάτω 50 εκατομμυριάκια ευρώ δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ο Σταύρος Ψυχάρης στον έλεγχο που του έγινε από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

psycharis708_0

Χτες ολοκληρώθηκε ο φορολογικός έλεγχος που είχε πραγματοποιήθει με εισαγγελική παραγγελία και οι εξηγήσεις του ισχυρού άντρα του ΔΟΛ κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες που υπήρχαν, ο Σταύρος Ψυχάρης είχε ξεχάσει να υποβάλει “πόθεν έσχες” για εννιά χρόνια, από το 2000 μέχρι και το 2008, την εποχή δηλαδή που έλαβε δάνειο από την Alpha Bank.

Όπως διαβάζουμε στην ΕΦΣΥΝ, το δάνειο από την Alpha Bank, ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ, του ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Π. Αθανασίου.

Ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ κατηγορείται επίσης για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ’ εξακολούθηση, μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του σε βαθμό πλημμελήματος – αφορά τα «πόθεν έσχες» για τα έτη 2011-2015 (οικονομικά έτη 2010-2014).

Να σας υπενθυμίσουμε υπόθεση με το δάνειο των 57 εκατομμυρίων ευρώ από την Alpha Bank είχε δημιουργήσει χαμούλη τον Φεβρουάριο. Λογικά πάντως δεν πάιζει θέμα γιατί το δάνειο θα το πήρε με εγγύηση τον “αέρα” όπως είχε δηλώσει και ο γιος του Παναγιώτης Ψυχάρης για τα δάνεια του Mega.

 

Best of internet