Quantcast
THE STREAM

To δραματικό σποτάκι της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία από τηλεφωνικές απάτες θα έκανε περήφανο το Φουσέκη (VIDEO)

Η ΕΛ.ΑΣ σας προειδοποιεί να μη δώσετε δραχμή σε αγνώστους που σας τηλεφωνούν και σας ζητάνε μέσα στα άγρια μεσάνυχτα δεκαχίλιαρα


Τσαγκ · 2 Νοεμβρίου 2016

Οι σύγχρονοι απατεώνες ακολουθώντας το αρχαίο ρητό “πενία τέχνας κατεργάζεται”, τα τελευταία χρόνια το έχουν ρίξει στις τηλεφωνικές άπατες με θύματα κυρίως ηλικιωμένους.

leventis

Η ΕΛ.ΑΣ. λοιπόν αποφάσισε να γυρίσει και να διανείμει μέσω των επίσημων social media της ένα ενημερωτικό βιντεάκι διάρκειας 38 δευτερολέπτων. Κι επειδή ΕΛ.ΑΣ., ήταν βέβαιο πως θα ήταν κάτι το σπέσιαλ:

Με ένα τηλεφωνικό διάλογο που παραπέμπει σε κάτι ανάμεσα σε “Λάμψη” και “Οικογενειακές Ιστορίες” και με ένα παρουσιαστή που σαν άλλος Γρηγόρης Βαλτινός από την “Ανατομία ενός Εγκλήματος” με γουρλωμένα μάτια και στεντόρεια φωνή, παρεμβάλλεται στον διάλογο θύτη- θύματος ενημερώνοντας μας τι ακριβώς συμβαίνει, η ΕΛ.ΑΣ.  σας προειδοποιεί να μη δώσετε δραχμή σε αγνώστους που σας τηλεφωνούν και σας ζητάνε μέσα στα άγρια μεσάνυχτα δεκαχίλιαρα.

anat11mq6

Το βίντεο αρχίζει με την προειδοποίηση ” Κάποια τηλεφωνήματα κοστίζουν ακριβά”  και ακολουθεί ο υποτιθέμενος διάλογος μεταξύ μιας ηλικιωμένης κυρίας με τον απατεώνα, ο οποίος της συστήνεται σαν  αστυνομικός και συνεχίζει λέγοντας της ότι ο γιος της σκότωσε ένα παιδί με το αυτοκίνητο και μπορεί να τον βοηθήσει να μη γλιτώσει την φυλακή, δίνοντας του 10.000 ευρώ.

Την πρώτη φορά που άκουγα τον διάλογο μεταξύ της ηλικιωμένης με τον απατεώνα περίμενα να ακουστεί η ατάκα της κλασσικής ελληνικής γραμματείας ” Ο γιόκας σου έχει μπλέξει σε σπείρα με σπουργίτια”.

Να σημειωθεί ότι ο πρωταγωνιστής του βίντεο αποτελεί μέλος της θεατρικής ομάδας της αστυνομίας. Η καμπάνια αυτή έχει ξεκινήσει με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Κων/νου Τσουβάλα, και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωστρέφειας και αμεσότητας στην επικοινωνία με τον πολίτη που έχει ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μας έχει χαρίσει και αυτό το όμορφο βιντεάκι.

Best of internet