Quantcast
THE STREAM

“Hotspot για Έλληνες” θέλουν να φτιάξουν ακροδεξιοί στο σημείο που θα ανεγερθεί το τζαμί (PHOTO)

Με σύνθημα «Όχι στην Ισλαμοποίηση της Ελλάδας» πραγματοποίησαν κατάληψη στο χώρο


THE NEWSROOM · 2 Νοεμβρίου 2016

Πραγματικά ήταν ένα από τα λίγα πράγματα που δεν είχαμε ακούσει μέχρι τώρα, αλλά προφανώς ήρθε η αποφράδα η ώρα να το ακούσουμε και αυτό και ο λόγος γίνεται για το “Hotspot για Έλληνες” από αγανακτισμένους πολίτες χρυσαυγίτες της περιοχής του Ελαιώνα.

ΑΠΕ/ΜΠΕ: Ορέστης Παναγιώτου

 

Συγκεκριμένα, ο χώρος στον οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το τέμενος ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό και τα διπλανά κτίρια φυλάσσονται από φαντάρους, όμως απ’ όταν δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το ακριβές σημείο ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στις 11 Ιουλίου, ο χώρος βρίσκεται υπό κατάληψη από τον “Σύλλογο Εφέδρων Πολιτών-Οπλιτών”.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας «Όχι στην Ισλαμοποίηση της Ελλάδος», Βοτανικός 22 Οκτωβρίου | ΑΠΕ/ΜΠΕ:Παντελής Σαΐτας

 

Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του την ανησυχία του για τις εξελίξεις σχετικά με την κατάληψη του χώρου.
Οι καταληψίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

φέρονται να ανήκουν σε Σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους, και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στο χώρο. Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως “Στέγη Αστέγων” και προορίζεται – όπως διακηρύσσουν οι καταληψίες – μόνο για Έλληνες και χαρακτηριστικά, την αποκαλούν “hotspot για Έλληνες“.

Η κατάληψη, σύμφωνα με τον κ. Παπαιωάννου, «έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου

 

Ακόμη, ο κ. Παπαϊωάννου υπογραμμίζει πως «η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» και έχει «ήδη απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την παρέμβασή τους».

Best of internet