Quantcast
THE STREAM

Διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους της Σεούλ λόγω χοντρού σκανδάλου της Κορεάτισσας Προέδρου

Η Πρόεδρος Park φέρεται να άφηνε κόρη θρησκευτικού ηγέτη να εμπλέκεται σε καίρια κρατικά ζητήματα και να υπεξαιρεί δημόσιο χρήμα


THE NEWSROOM · 30 Οκτωβρίου 2016

Μαζική διαδήλωση με καντήλια (λογικά και κανονικά και μεταφορικά) απέναντι στην Πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Park Jeun-Hye είχαμε χθες το βράδυ στους δρόμους της πρωτεύουσας Σεούλ. Αιτία των διαδηλώσεων η πρόσφατη διαρροή σκανδάλου σχετικά με την Park, η οποία φέρεται να άφηνε στενή της φίλη και κόρη θρησκευτικού ηγέτη να αναμιγνύεται σε σοβαρά κρατικά ζητήματα.

Η δημοτικότητα της Park έχει αρχίσει να μειώνεται δραματικά τον τελευταίο καιρό, ιδίως μετά την αποκάλυψη πως η στενή της φιλία με την Choi Soon-Sil, κόρη μεγαλοσαμάνου της Κορέας, οδήγησε στην αναφανδόν εμπλοκή της δεύτερης σε εθνικά ζητήματα, από το ότι είχε πρόσβαση σε προσχέδια των προεδρικών λόγων μέχρι την υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος μέσω ΜΚΟ.

Park Jeun-Hye

Park Jeun-Hye

Ένας 33χρονος διαδηλωτής, ο Lee Ji-Hu, δηλώνει χαρακτηριστικά:

Πώς μπορεί μια ηγέτιδα να έχει μια σαμάνο, ή κάποια στενά συνδεδεμένη με μια θρησκευτική λατρεία, σαν μυστική σύμβουλο και να την αφήνει να διαχειρίζεται κρατικά ζητήματα και να κατασπαταλά χρήματα των φορολογουμένων;

Οι αρχές κάνουν λόγο για περίπου 9.000 διαδηλωτές, ενώ η πλευρά των διαδηλωτών αναφέρει συμμετοχή περίπου 20.000 ατόμων στην αντιπροεδρική διαδήλωση. Νωρίτερα, μάλιστα, το Σάββατο, είχαμε επιδρομή σε σπίτια προεδρικών συμβούλων αλλά και γραφεία ΜΚΟ πίσω από τις οποίες βρίσκεται η θηλυκή έκδοση του Ρασπούτιν, Choi (η οποία τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται στη Γερμανία), και κατάσχεση υπολογιστών και αρχείων σχετικών με την υπόθεση.

Διαδηλωτές με μάσκες της Choi στους δρόμους της Σεούλ

Διαδηλωτές με μάσκες της Choi στους δρόμους της Σεούλ

Fun fact: ο σαμάνος μπαμπάς της καταχράστριας Choi έχει υπάρξει τόσο βουδιστής παπάς όσο και χριστιανός πάστορας. Επαγγελματίας του είδους.

Best of internet