Quantcast
THE STREAM

Ανοίγει στη Σουηδία το πρώτο νεκροταφείο για άθεους

Αθεόφοβοι μερακλήδες έφτιαξαν το πιο Σουηδικό νεκροταφείο


LUBEN CREW · 24 Οκτωβρίου 2016

Ένα νεκροταφείο απαλλαγμένο από οποιοδήποτε θρησκευτικό σύμβολο πρόκειται να ανοίξει στη Σουηδία, για να βολευτούν οι (όλο και περισσότεροι) άθεοι της χώρας.

600

Ο Josef Erdem στην τοποθεσία του επερχόμενου θρησκευτικά ουδέτερου νεκροταφείου

Η πόλη Borlänge στην κεντρική Σουηδία θα είναι μάλιστα η πρώτη η οποία θα ανοίξει ένα νεκροταφείο για άθεους. Συγκεκριμένα, ένας δάσκαλος από την Borlänge το πρότεινε σαν ιδέα επειδή “ήθελε να μπορούν οι άνθρωποι να διαλέξουν πως θα μοιάζει ο τάφος τους”.

Ο ίδιος, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του σε τοπικό Μέσο, έχει μεγαλώσει στο Κουρδιστάν, οπότε η κοσμοθεωρία του έχει διαμορφωθεί μέσω της φιλίας του από όλους τους πολιτισμούς, ενώ συνεχίζει λέγοντας: “Υπάρχει μια θέση σε αυτή τη γη για όλους και δεν πρέπει να μπαίνουν όρια  στον τρόπο που επιλέγουμε να ζήσουμε ούτε στο πώς επιλέγουμε να κηδευτούμε”.

Μάλιστα την κατασκευή και τη φροντίδα του νεκροταφείου θα την αναλάβει η εκκλησία της Σουηδίας, χωρίς όμως να έχει λόγο στο πως θα θάβονται εκεί οι άνθρωποι και του τι μορφή θα έχουν τα μνήματα.

Μέχρι τώρα οι άθεοι, είτε επέλεγαν την καύση, είτε συμβιβάζονταν με την ταφή τους σε θρησκευτικό νεκροταφείο το οποίο φέροντας στους τάφους τους θρησκευτικά σύμβολα. Στο ουδέτερο νεκροταφείο, όμως, θα απαγορεύονται όλα τα θρησκευτικά σύμβολα. Οι θρησκευόμενοι θα είναι ευπρόσδεκτοι στο νεκροταφείο, αρκεί οι τάφοι τους να μη φέρουν επάνω τους θρησκευτικά σύμβολα.

Η Σουηδία είναι μια από τις πιο αθεϊστικές κοινωνίες στον κόσμο (μετά την Ιαπωνία), αφού 8 στους 10 Σουηδούς πραγματικά δεν έχουν το Θεό τους. Σύμφωνα με τον Erdem, ακόμα και οι θρησκευόμενοι Σουηδοί αντιμετωπίζουν θετικά τη δημιουργία του ουδέτερου νεκροταφείου.

 

Best of internet