Quantcast
THE STREAM

Ο νέος επίτιμος δημότης Μυκόνου είναι κάτι ανάμεσα σε θείο Αιμίλιο και Μαέβιους Παχατουρίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαθε Ποιητή του Αιγαίου


Τσαγκ · 20 Οκτωβρίου 2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης Μύκονου, αγαπητοί φίλοι, σε μια τουλάχιστον συγκινητική τελετή. Ο Προκόπης ο Παυλόπουλος έχει επισκεφτεί το νησί για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του, τον Άγιο Αρτέμιο (ο οποίος Αρτέμιος εκτός των άλλων είναι και προστάτης της Αστυνομίας και των όρχεων).

Η συγκίνηση από τη συμβολική κίνηση της ανακήρυξης του ΠτΔ σε επίτιμο δημότη Μυκόνου φαίνεται ότι μετέτρεψε τον Προκόπη Παυλόπουλο στον θείο Αιμίλιο από τα Κουραφέλκυθρα και άρχισε να μοιράζεται με τους παριστάμενους τις αναμνήσεις του από το νησί των ανέμων και διάφορα άλλα παραληρηματικά ενδιαφέροντα πράγματα.

 

Βάλτε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και απαλή γαλλική μουσική και απολαύστε τις θύμισες του ΠτΔ:

 

Γνώρισα τη Μύκονο και δέθηκα μ’ αυτήν σχετικώς πρόσφατα, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ως συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του μεγάλου Ηγέτη και Οραματιστή της Ελλάδας. Κι οφείλω να εξομολογηθώ αλλά και να καταθέσω ότι η αγάπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μύκονο δεν πρέπει ν’ αποδίδεται στο ότι έκανε εδώ, ως τον θάνατό του, καλοκαιρινές διακοπές. Και τούτο διότι ίδιον του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν ότι δεν έκανε ποτέ διακοπές, με την έννοια που αποδίδει στη λέξη ο καθημερινός άνθρωπος.

Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή –του οποίου τον πολιτικό χαρακτήρα επηρέασε καθοριστικώς ο Προμηθέας και όχι ο Διόνυσος- η Μύκονος του φωτός και του ανέμου υπήρξε ένας ιδεώδης τόπος περισυλλογής, προκειμένου ο χρόνος να μετατραπεί σε περίοδο αναζήτησης πρακτικών λύσεων αναφορικά με την εξυπηρέτηση του Εθνικού και του Δημόσιου Συμφέροντος, στην πιο γνήσια και ανιδιοτελή μορφή του. Διόλου τυχαίο λοιπόν το ότι η προτομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στέκεται, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τα νησιά του, «παιδιά» κοσμογονικών ηφαιστειακών εκρήξεων, σ’ ένα σημείο απ’ όπου ξεκινούν δρόμοι προς κάθε πλευρά της Μυκόνου και προς κάθε ορίζοντα του Αρχιπελάγους (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

Τέλος ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι:

Ως Επίτιμος πλέον Δημότης της Μυκόνου θέλω –κι αφού σας ευχαριστήσω εκ νέου για την εξαιρετική τιμή που μου επιφυλάξατε- να σας διαβεβαιώσω ότι κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων μου θα με καθοδηγεί, εφεξής, το χρέος που απορρέει τόσο από την παγκόσμια ακτινοβολία του Νησιού σας όσο και από τις εθνικές παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή

 

Best of internet