Quantcast
THE STREAM

Πολίτες στη Θεσσαλονίκη έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και διέκοψαν πλειστηριασμό ακίνητου (VIDEO)

Περίπου 100 άτομα εισέβαλαν στην αίθουσα σπρώχνοντας τους αστυνομικούς


THE NEWSROOM · 20 Οκτωβρίου 2016

Στιγμές έντασης επικράτησαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν περίπου 100 διαδηλωτές του “Συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης” εισέβαλαν στην αίθουσα του δικαστηρίου σπρώχνοντας τους αστυνόμους για να μπλοκάρουν έναν πλειστηριασμό. Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει απ’ όταν πολίτες συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και σταμάτησαν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά οι πολίτες μπλόκαραν τον πλειστηριασμού ενός χωραφιού στο Χορτιάτη.

Οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων  φώναζαν προς την πρόεδρο του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης ότι:

Για ένα χωραφάκι ενός στρέμματος ανοίγεις Θερμοπύλες. Δεν ντρέπεσαι είσαι παράνομη ψεύτρα δεν μπορείς να βγάλεις οικόπεδο σε πλειστηριασμό.

dikatiria

Οι διαδηλωτές από την έναρξη της διαδικασίας κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός βρίσκεται «εκτός των εξαιρέσεων που προβλέπει το πλαίσιο της αποχής των συμβολαιογράφων» και ζήτησαν από την πρόεδρο του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Ι. Χρουσαλά – Μπιλίση, η οποία είχε αναλάβει τον πλειστηριασμό, να τους επιδείξει την ειδική άδεια εξαίρεσης της από την αποχή, η οποία παρέχεται σε συμβολαιογράφους για ορισμένες περιπτώσεις, όπως προβλέπει το πλαίσιο της αποχής τους, από τα συλλογικά τους όργανα.

Η κ.Μπιλίση απέρριψε τις καταγγελίες και τους επέδειξε έγγραφο, το οποίο, όμως σύμφωνα με καταγγελίες των διαδηλωτών, αφορούσε αίτημα της τράπεζας προς το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για τον κατ’ εξαίρεση, λόγω της αποχής, σημερινό πλειστηριασμό ακινήτων του ενδιαφέροντος της, σε Θεσσαλονίκη και Βασιλικά.

Όπως κατήγγειλαν τα μέλη του «συντονισμού», η κ. Μπιλίση τους πληροφόρησε ότι η δημόσια αναγγελία για το ακίνητο είχε γίνει, κάτι το οποίο αμφισβήτησαν οι ίδιοι, δηλώνοντας ότι ήταν από την αρχή μέσα στην αίθουσα και πέντε λεπτά πριν τις πέντε, πριν το άνοιγμα των προσφορών, διέκοψαν τη διαδικασία. H κ. Χρουσαλά-Μπιλίση προσκόμισε στους διαδηλωτές την άδεια για τη διενέργεια του πλειστηριασμού. Μόλις είδαν το έγγραφο οι συγκεντρωμένοι εξαγριώθηκαν, λέγοντας πως είναι έγγραφο της τράπεζας που το σφράγισε αυτή για να τους το δείξει. Φώναξαν μάλιστα την αστυνομία να τη συλλάβει.

βορια
Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται στις δηλώσεις του ότι:

επιχειρήθηκε να ανοίξει κερκόπορτα πλειστηριασμών σε όλη χώρα, με μια διαδικασία που παραβιάζει και την ίδια την αποχή των συμβολαιογράφων”

Και συμπληρώνουν ότι πήραν προφορική διαβεβαίωση από την πρόεδρο του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, ότι ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε, υπογραμίζοντας όμως, ότι αν δεν έχει τελικά ματαιωθεί, είναι παράνομος και θα κινηθούν νομικά ενάντια στην απόφαση.

Από την πλευρά της η Κ Μπιλίση δήλωσε ότι :

«Επρόκειτο για έναν όχλο που πήγε να με λιντσάρει. Ανέβηκαν στην έδρα και με έβριζαν. Εάν δεν με φυγάδευαν οι αστυνομικοί, θα με χτυπούσαν. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο»

Πηγή 

 

Best of internet