Quantcast
THE STREAM

Μύλος στα τηλεοπτικά: Αποσύρεται τροπολογία Παππά για τις άδειες μετά από παρέμβαση Βούτση

Η τροπολογία προέβλεπε άμεσο κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια μετά την έκδοση του ΦΕΚ που θα αδειοδοτεί τους νέους σταθμούς


THE NEWSROOM · 15 Οκτωβρίου 2016

Μπορεί η διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου να είναι από τα βασικά σημεία αιχμής μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βγάζει προς τα έξω πως με το διαγωνισμό ξεκίνησε μια νέα εποχή για το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο, απέναντι στην αντιπολίτευση, αλλά, μάλλον, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως το θέμα των αδειών εγείρει ζητήματα και στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου.

pappas1_0

Τα τράβαλα αυτή τη φορά δημιουργήθηκαν με την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο Νίκος Παππάς σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία προέβλεπε (ανάμεσα σε πολλά) πως τα μη αδειοδοτημένα κανάλια θα είναι υποχρεωμένα να κλείσουν 5 μέρες μετά την έκδοση του ΦΕΚ για οριστική αδειοδότηση των νέων τηλεοπτικών σταθμών.

adeiazei-kai-o-nikos-pappas-ton-dimitri-marda.w_hr

Η συγκεκριμένη τροπολογία ήγειρε πολλές αντιδράσεις και, έτσι, ο Υπουργός Επικρατείας, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής κύριο Monopoly Βούτση αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία, επικαλούμενος την πρώτιστη ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης γύρω από τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο), πριν προχωρήσουν οι αλλαγές στο τηλεοπτικό χάρτη.

Είχα επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Αυτό και θα κάνουμε.

Ο Νίκος Παππάς συμπλήρωσε ενωτικά και συναινετικά:

Είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

ΒΟΥΤΣΗΣ-ΠΑΠΠΑΣ

Να σημειωθεί πως αυτό αναστέλλει τα ως τώρα διαφαινόμενα πλάνα της κυβέρνησης που έκαναν λόγο για “μαύρο’ στα μη αδειοδοτημένα κανάλια περί τα μέσα Νοέμβρη.

Best of internet