Quantcast
THE STREAM

Ισχυρή εκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στην Ιπποκράτους προκαλώντας υλικές ζημιές (PHOTO)

Προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών


THE NEWSROOM · 12 Οκτωβρίου 2016

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 22:45 στην οδό Ιπποκράτους. Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, άγνωστος κάλεσε στα γραφεία της εφημερίδας προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην Ιπποκράτους 112:

Άνδρας αγνώστων στοιχείων, μιλώντας καλά τα ελληνικά, τηλεφώνησε στις 22:22 το βράδυ στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών», υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, ο οποίος θα εκραγεί σε 25 λεπτά.

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα σε ελάχιστα λεπτά από το τηλεφώνημα, η περιοχή αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί σχεδόν ούρλιαζαν στους κατοίκους να μπουν μέσα στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τα παράθυρά τους.

 

Στην Ιπποκράτους 112 βρίσκεται το βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψις”. Προς το παρόν οι γύρω δρόμοι είναι κλειστοί από την αστυνομία.

UPDATE

Η εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη διαμένει στην πολυκατοικία που έγινε στόχος βομβιστών στην Ιπποκράτους. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, κ. Θέμη Σοφό, στόχος ήταν η ίδια και παρότι είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας της, η πολιτεία της είχε αφαιρέσει αστυνομικούς που τη φυλούσαν.

Best of internet