Quantcast
THE STREAM

O Kυριάκος Μητσοτάκης πάει να το παίξει μορφωμένος και μπερδεύει Γάλλους φιλοσόφους (VIDEO)

Μάλλον είχε κάνει κοπάνα όταν δίδασκαν Μοντεσκιέ στο Χάρβαρντ


President Creed · 11 Οκτωβρίου 2016

Με ύφος βαθύ γνώστη και πεπεισμένος ότι θα φανεί εξωφρενικά μορφωμένος σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εχθές επίδειξη των γνώσεων που απέκτησε στο εξωτερικό και μας έκανε να εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ουδείς άσφαλτος, όπως έχει πει και ο Τζων Λοκ, αγαπητοί φίλοι, αλλά ο Κυριακούλης έμπλεξε τους διανοητές του διαφωτισμού και των απαρχών της νεωτερικότητας την ώρα που προσπαθούσε να φιλοτεχνήσει για τον εαυτό του το προφίλ του σπουδαγμένου κοσμοπολίτη. Εν ολίγοις, πήγαινε γυρεύοντας:

Δεν νομίζω ότι καταλάβατε τι είπατε. Διότι, ίσως ο Ρουσσώ και η έννοια της διάκρισης των εξουσιών να σας είναι λίγο ξένη, ξέρετε όταν κάνετε τέτοιες αναφορές δεν αρκεί να σας τις γράφει κάποιος λογογράφος, πρέπει να τις καταλαβαίνετε κιόλας, αλλά η χώρα αυτή δεν θα γίνει λαϊκή δημοκρατία, λαϊκά δικαστήρια εδώ πέρα δεν θα στηθούν, τη λύσαμε ιστορικά αυτήν την εκκρεμότητα, κ. Τσίπρα, και δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω στο παρελθόν.

Υπέροχη συνέχεια αυτού του λόγου δόθηκε με τον Κούλη να αναφέρεται στις σπουδές του, συγκρίνοντάς τες με αυτές του Τσίπρα, ενώ επεσήμανε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό πως «όταν εγώ εργαζόμουν, εσείς κάνατε κομματικές ασκήσεις». Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε την ημιμάθεια του Κούλη για να του απαντήσει:

Δεν πήγα σε ξένα πανεπιστήμια, δεν έχω 3 πτυχία, αλλά γνωρίζω ότι ο Ρουσσώ δεν μίλησε για διάκριση των εξουσιών, ο Ρουσσώ μίλησε για το κοινωνικό συμβόλαιο. Εγώ σε δημόσιο πανεπιστήμιο πήγα, αλλά τουλάχιστον αυτό το ξέρω.

 

Όταν ο Κούλης σου κλέβει το κρεντιτ και το δίνει στο Ρουσσώ:

25283-004-3819F7E6

 

Best of internet