Quantcast
THE STREAM

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ: Ξεκινούν οι εργασίες για τη γραμμή 4 του Αττικού Μετρό

Επιτέλους και λίγο άρωμα παλιού καλού ΠΑΣΟΚ


THE NEWSROOM · 9 Οκτωβρίου 2016

Οι αχτίδες του σοσιαλιστικού ήλιου που φώτιζε την Ελλάδα σε εποχές ζιβάγκο, έργων και ΕΣΠΑ κάνουν δειλά-δειλά ξανά την εμφάνισή τους στον Αττικό ουρανό και δείχνουν το δρόμο για νέα πεδία δόξης λαμπρά. Γιατί όλη αυτή η εισαγωγή; Γιατί η επέκταση του Μετρό της Αθήνας είναι προ των πυλών!

1521986 (1)

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την απευθείας χρηματοδότηση τριών έργων, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Παναγιώτης Κορκολής.

espa-1000

Μεταξύ αυτών των έργων θα βρει κανείς την επέκταση του Μετρό της Αθήνας, την ενεργειακή διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου και την επέκταση φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα. Και φυσικά, για μια ακόμα φορά, ουδεμία αναφορά στο Μετρό της Θεσσαλονίκης.

metro_gmi

Η γραμμή 4 του Μετρό θα γίνει με 75% χρηματοδότηση με δανεικά κεφάλαια από την ΕΤΕπ και 25% χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ. Το πρώτο τμήμα «Α» της Γραμμής 4 θα περιλαμβάνει 11,7 χλμ. με 14 σταθμούς (‘Aλσος Βεΐκου – Γαλάτσι – Κυψέλη – Δικαστήρια – Λ. Αλεξάνδρας – Εξάρχεια – Ακαδημία – Κολωνάκι – Ευαγγελισμός – Καισαριανή – Νήαρ Ήστ – Ιλίσια – Ζωγράφου – Γουδή), με το budget να ανέρχεται στο 1,2 δις ευρώ.

nea-grammi-2

Να σημειωθεί ότι εδώ έχουμε το δεύτερο φιλικό προς τους φοιτητές των Αθηνών μέτρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την εισαγωγή νυχτερινών δρομολογίων για το 608 τις Παρασκευές και τα Σάββατα πριν ένα χρόνο.

Best of internet