Quantcast
THE STREAM

Στο νοσοκομείο ευρωβουλευτής του ακροδεξιού UKIP μετά από εσωκομματικό καβγά στο Ευρωκοινοβούλιο

Μύλος η κατάσταση στο βρετανικό κόμμα μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις δυο ηγετών του


THE NEWSROOM · 8 Οκτωβρίου 2016

Σκηνές απείρου κάλλους φαίνεται να εκτυλίχθηκαν προχθές Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας, με βουλευτές του ακροδεξιού UKIP στο επίκεντρο των γεγονότων να εμπλέκονται σε έντονη αντιπαράθεση και έναν από αυτούς, τον Steve Woolfe, να καταλήγει στο νοσοκομείο, αφότου βρέθηκε στο έδαφος λόγω της έντασης κατά μια εκδοχή, λόγω γροθιάς κατά μια άλλη.

29s1eur-thumb-large

Η κατάσταση στο UKIP είναι έκρυθμη τις τελευταίες μέρες και μετά την ξαφνική παραίτηση του ηγέτη του Nigel Farrage, μόλις λίγο καιρό μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα, επιλογή που είχε στηριχθεί από το UKIP. Την παραίτηση του Farrage ακολούθησε η άνοδος στην ηγεσία της Dian James, που άντεξε για 18 μέρες μέχρι να παραιτηθεί κι αυτή, αφήνοντας τον Farrage ως μεταβατικό ηγέτη.

Εξ αριστερών Steven Woolfe, εκ δεξιών Nigel Farrage

Εξ αριστερών Steven Woolfe, εκ δεξιών Nigel Farrage

Ο Steven Woolfe φαντάζει ως ο πιθανότερος διάδοχος του Farrage, έχοντας χάσει στο παρελθόν προθεσμία για υποψηφιότητα για 7 λεπτά (δεν είναι όλοι Άδωνις) και έχοντας πρόσφατα φλερτάρει με τους συντηρητικούς Tories, λόγω της δέσμευσης της ηγέτιδάς του Teresa May για μεταρρυθμίσεις, χωρίς το ειδύλλιο να καρποφορεί τελικά.

O Farrage και η James

O Farrage και η James

Φαίνεται ότι αυτά τα εσωτερικά του UKIP δε βοήθησαν πάρα πολύ στις συζητήσεις που είχαν μεταξύ τους στο Ευρωκοινοβούλιο τα μέλη του, με αποτέλεσμα να καταλήξει ο Woolfe στο νοσοκομείο. Παρότι λοιπά μέλη του UKIP άφηναν να εννοηθεί ότι ο φέρελπις αρχηγός τους ήταν του θανατά, ο Woolfe επανήλθε μετά από λίγη ώρα σε πολύ καλή κατάσταση, δηλώνοντας πως θα παραμείνει στο νοσοκομείο για το βράδυ προληπτικά.

Για προληπτικούς λόγους θα μείνω στο νοσοκομείο, εν αναμονή πρόσθετων εξετάσεων για να βεβαιωθώ ότι είμαι καλά.

Εκπρόσωπος του UKIP έκανε λόγω για 2 επιληπτόμορφες κρίσεις και τις παρουσίασε σαν υπεύθυνες για την πτώση του ευρωβουλευτή που πρόσφατα έκλεισε τα 49 του. Ιδού και σχετικό βίντεο:

Best of internet