Quantcast
THE STREAM

Άλλη μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση Τσίπρα: Τίποτα δεν αλλάζει τελικά με τα θρησκευτικά στα σχολεία

Μεγάλη νίκη που δεν έβαλαν θρησκευτικά και στα πανεπιστήμια


Τσαγκ · 6 Οκτωβρίου 2016

Ένα διωράκι κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μαξίμου. Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πανος Καμμένος και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

14568201_10209848198056056_4668192258487369024_n

Εξερχόμενος από την συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, φανερά μαυρισμένος και αποφασιστικός, δήλωσε ότι “ήρθησαν οι όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν” και συμπλήρωσε ότι το μάθημα θα συνεχίσει να γίνεται με τα παλιά βιβλία και ότι εν καιρώ θα υπάρξουν βελτιώσεις στο μάθημα σε συνεργασία με το υπουργείο.

 

Φυσικά, ο Πάνος Καμμένος, εμφανώς ικανοποιημένος από τη συνάντηση δήλωσε ότι “ο διάλογος συνεχίζεται.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης σημείωσε:

«Δεν ήρθαμε εδώ να αλλάξουμε απόψεις, ήρθαμε για να βρεθεί ένας κοινός τόπος προς όφελος του λαού και των μαθητών. Τα προγράμματα συνεχίζονται κανονικά όπως είχαμε ξεκινήσει. Ο διάλογος έγινε σε καλό κλίμα. Η Εκκλησία έθεσε τις δικές της απόψεις, εμείς τις δικές μας όσον αφορά το μάθημα»

tsipras_ieronymos

Τέλος από το γραφείο του πρωθυπουργού η ανακοίνωση λέει:

«Αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί», υπογραμμίσθηκε.

 

Aφήνουμε εδώ μια κυβίστηση ολυμπιακών προδιαγραφώνε

Best of internet