Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, προτομή του κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης (PHOTOS)

Να κάτι που δε θα περιμένατε να βρείτε στην πόλη που γέννησε ένα Νίκο Μαχλά και μια Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη


Bobol Gordello · 2 Οκτωβρίου 2016

Στο Ηράκλειο μπορεί κανείς να βρει διάφορα πράγματα: το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κρήτης, την Κνωσό σε ένα τσιγάρο δρόμο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τα Ενετικά τείχη, τον Κούλε, τις πινακίδες για Χανιά.

frourio-koules-fort-heraklion-3

Πλέον, υπάρχει κάτι ακόμα που αξίζει να δεις, αν επισκεφθείς την πόλη του ΟΦΗ και του Εργοτέλη και είναι το τελευταίο αξιοθέατο που περιμένεις να δεις σε αυτή την πόλη: μια προτομή του μεγάλου Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

gkagkarin

Πώς προέκυψε, όμως, η ανάδειξη αυτής της προτομής στην πόλη του Ηρακλείου; Ο Δήμος, σε συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό TEZ Tours, αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη των 55 χρόνων από την ημέρα που για πρώτη φορά άνθρωπος ταξίδευε στο διάστημα. Έτσι, την περασμένη Παρασκευή, ανήμερα της επετείου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής.

gkagkarin-3

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της TEZ Tours Ελλάδος Δημήτριος Χαριτίδης τόνισε τη σημασία της προτομής τόσο για τη σύσφιξη των ελληνορωσικών σχέσεων όσο και για τον τουρισμό του νησιού:

Το Ηράκλειο και η Κρήτη με την τοποθέτηση της προτομής αυτής έρχεται ακόμα πιο κοντά στην φίλη χώρα Ρωσία αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της που επιλέγουν τον τόπο μας για τις διακοπές τους. Το σημείο αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμη σημείου τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά για το σύνολο των επισκεπτών μας μιας και ο Γιούρι Γκαγκάριν υπήρξε αδιαμφισβήτητα ο πιο δημοφιλής κοσμοναύτης στην ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος.

Στα αποκαλυπτήρια της προτομής παρευρέθηκαν και 2 Ρώσοι κοσμοναύτες, ο Oleg Skripochka και ο Alexey Ovchinin, καθώς και Ρώσοι δημοσιογράφοι.

gkagkarin-4

gkagkarin-6

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2016 έχει οριστεί ως “έτος Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία”, όπως έχει αποφασιστεί από τις 2 χώρες. Εμείς, πάντως, θα θέλαμε αντίστοιχη προτομή και σε ένα άλλο, πιο relevant σημείο.

gag

Best of internet