Quantcast
THE STREAM

Μητροπολίτης Σεραφείμ: “Εγώ ήμουν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ο κύριος Φίλης πού ήταν;”

Πλάι στη Μαρία τη Δαμανάκη, τον Κώστα το Λαλιώτη και το Στέφανο το Τζουμάκα, όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Πειραιώς


THE NEWSROOM · 24 Σεπτεμβρίου 2016

Για τα καλά έχει ανάψει η κόντρα εκκλησίας και υπουργείου Παιδείας γύρω από το ζήτημα των Θρησκευτικών και των αλλαγών που προωθεί για το μάθημα ο Νίκος ο Φίλης. Μετά τις αντεγκλήσεις του υπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και το χουνέρι που ετοιμάζει στο Νίκο Φίλη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλέιας Αμβρόσιος, σήμερα ήταν σειρά του Σεραφείμ Πειραιώς να ρίξει τα βέλη του.

590_0365d4d010f58b5b5603cf11ad8f4e25

Με δήλωσή του στα Παραπολιτικά FM, ο Μητροπολίτης Πειραιώς απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Φίλη για το ρόλο που έχει διατελέσει η Εκκλησία στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας, όπου και διερωτήθηκε “με ποιο μέρος ήταν η Εκκλησία και πού ήταν στη χούντα και την κατοχή”:

Θα πω κάτι στον κ. Φίλη με πολύ αγάπη, τιμή και σεβασμό, ρώτησε τι έκανε η εκκλησία στη δικτατορία. Λοιπόν να του πω εγώ που είμαι ένα μέλος της εκκλησίας ότι εγώ ως νέος φοιτητής ήμουν στο Πολυτεχνείο μαζί με την Μαρία Δαμανάκη, μαζί με τον Κώστα Λαλιώτη, μαζί με τον Στέφανο Τζουμάκα. Όπως και το είπε η Μαρία Δαμανάκη στην ενθρόνιση μου. Ο κ. Φίλης που ήταν; Εγώ ήμουν στο Πολυτεχνείο τότε! Ας αφήσει αυτές τις μεγαλοστομίες ο κ. Φίλης.

Δεν ξέρουμε για το νεαρό τότε Σεραφείμ Πειραιώς, πάντως για την Εκκλησία επί χούντας τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Και όχι επειδή το πε ο Φίλης.

xounta-kai-ierateio (1)

Best of internet