Quantcast
THE STREAM

Οι σεξομανείς αρουραίοι είναι πιο επιρρεπείς στο να κυλήσουν στα ναρκωτικά, σύμφωνα με έρευνα

Υπεύθυνη η παρόμοια επίδραση που ασκούν σε ανώτερα εγκεφαλικά κέντρα το σεξ και οι αμφεταμίνες


Bobol Gordello · 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σε ενδιαφέροντα αποτελέσματα κατέληξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Mississipi στο Jackson των Ηνωμένων Πολιτειών που μελέτησε τις επιδράσεις του σεξ και των αμφεταμινών στον εγκέφαλο τρωκτικών, με τους μερακλήδες αρουραίους που είναι δέσμιοι των σαρκικών απολαύσεων να έχουν μεγαλύτερη επιρρέπεια να εξαρτηθούν από τις αμφεταμίνες σε σχέση με τους “παρθένους”.

BellyUpRoll

Και όλα έχουν την εξήγησή τους, αγαπητοί φίλοι: τόσο το σεξ όσο και οι αμφεταμίνες επενεργούν στην ίδια περιοχή του εγκεφάλου, την tegmentalis ventralis, ενεργοποιώντας την έκκριση της ντοπαμίνης (νευροδιαβιβαστής της ευτυχίας). Έτσι, τίθεται σε λειτουργία το σύστημα επιβράβευσης του ανθρωπίνου εγκεφάλου, το οποίο ωθεί τον οργανισμό (αρουραίο ή άνθρωπο) στην επιθυμία να επαναληφθεί η επίδραση εκείνη που οδήγησε στην απελευθέρωση ντοπαμίνης. Το σεξ ή οι αμφεταμίνες εν προκειμένω.

Dopamine_Pathways

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Mississipi παρατήρησαν, μέσα από κύκλους 5 ημερών σεξ και 7 ημερών αποχής για τα συμπαθή τρωκτικά, πως οι αρουραίοι καθίστανται πιο ευάλωτοι στην επίδραση των αμφεταμινών, όταν απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Έτσι, οι “σεξομανείς” αρουραίοι έπεφταν σε εξάρτηση από τις αμφεταμίνες σε πολύ μικρότερες δόσεις σε σχέση με εκείνους που δεν έκαναν “τα πράγματα του Σατανά”.

C0D98B75A6082099461B34E4F7B09840

Παλαιότερα πειράματα παρόμοιας φύσης έχουν δείξει πως  η χρήση αμεφταμινών οδηγούσε τα πειραματόζωα στην αναζήτηση του σεξ ως υποκατάστατου των ναρκωτικών, δείχνοντας πως στο ζωικό βασίλειο το σεξ είναι πραγματικά πρέζα.

Pigs mating

Προσοχή. λοιπόν, με τα οικόσιτά σας, αγαπητοί φίλοι, με μέτρο το ζευγάρωμα.

Best of internet