Quantcast
THE STREAM

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Β.Καρολίνα μετά το φόνο ενός Αφροαμερικανού από μπάτσο

Άλλη μια μέρα που η αστυνομία σκοτώνει έναν μαύρο


THE NEWSROOM · 22 Σεπτεμβρίου 2016

Για δεύτερο βράδυ γέμισαν οργισμένοι διαδηλωτές τους δρόμους του Σάρλοτ της Β.Καρολίνας των ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό Αφροαμερικανού, με την αστυνομία να κάνει χρήση πλαστικών σφαιρών σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εισβολή μιας ομάδας διαδηλωτών σε εμπορικό κέντρο, ενώ στην περιοχή σπεύδει η εθνοφρουρά.

Οι διαδηλωτές βγήκαν οργισμένοι στους δρόμους, ανάβοντας φωτιές, πετώντας μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, για το θανάσιμο πυροβολισμό ενός 43χρονου Αφροαμερικανού από την αστυνομία.

 

160921154634-charlotte-protests-police-shooting-exlarge-169

 

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν, όταν την Τρίτη, ένας οπλισμένος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν αφροαμερικανό νομίζοντας πως ήταν ο ύποπτος που αναζητούσε. Ο άνδρας που σκοτώθηκε λεγόταν Κιθ Λαμόντ Σκοτ και ήταν πατέρας 7 παιδιών, ενώ ο αστυνομικός που ευθύνεται για τον θάνατό του δούλευε δύο χρόνια στο τμήμα και αμέσως τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

O κόσμος άρχισε να κατεβαίνει στους δρόμους με πλακάτ που έγρφαν “release the tape” (σ.σ. το βίντεο ασφαλείας από τη στιγμή του πυροβολισμού), ενώ κεντρικό σύνθημα ήταν το «δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη». Από εκείνο το βράδυ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 12 αστυνομικοί και 7 πολίτες.

2016-09-22T024752Z_2133729493_S1BEUCRNMEAA_RTRMADP_3_USA-POLICE

 

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Πατ μακΚρόρι έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι κηρύσσει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

3600

Αστυνομία και διαδηλωτές μεταφέρουν ένα βαριά τραυματισμένο διαδηλωτή κατά τη διαδήλωση για τη δολοφονία του Keith Scott

 

Η αστυνομία υποστήριξε ότι ο 43χρονος άνδρας επιχείρησε να τραβήξει όπλο εναντίον του αστυνομικού. Οι συγγενείς του ωστόσο, διέψευσαν κάτι τέτοιο, λέγοντας πως είχε ένα βιβλίο στην τσέπη του, το οποίο ο αστυνομικός μπέρδεψε με όπλο. Το όπλο είναι «ψέμα», δήλωσε στο AFP γειτόνισσα του Σκοτ«Αφαίρεσαν το βιβλίο και το αντικατέστησαν με ένα περίστροφο. Ο άνδρας αυτός καθόταν εδώ κάθε μέρα περιμένοντας το σχολικό λεωφορείο του γιου του», είπε.

Η αστυνομία στις ΗΠΑ πλέον σκοτώνει πάνω από 100 ανθρώπους το μήνα, κάθε μήνα, ενώ μέσα στο 2015 υπήρξαν μόνο 15 μέρες στις οποίες η Αστυνομία των ΗΠΑ δεν πυροβόλησε κάποιον.

Best of internet